Κυβερνητική κρίση στό Ισραήλ.Η πολιτική της χώρας απέναντι στήν Ρωσσία προκάλεσε τήν πτώση της κυβέρνησης Μπένετ!!


 


 Η στάση της κυβέρνησης Μπένετ απέναντι στην Ρωσία (που επί της ουσίας ήταν θετική) προκάλεσε μεγάλη ενδοκυβερνητική διαμάχη και εν τέλει κατέληξε στη πτώση της.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ έχασε σήμερα την πλειοψηφία που είχε στο κοινοβούλιο μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση μιας βουλευτή της δεξιάς και ο πρώην πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου θα επιχειρήσει να ανέβει και πάλι στην εξουσία.

Πάντως τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας καθώς κύκλοι στο Ισραήλ επιχειρούν επαναπροσέγγισή του με την Τουρκία.

Η αποχώρηση της Ιντίτ Σιλμάν, μιας βουλευτή του δεξιού κόμματος Yamina του Μπένετ, αφήνει τον κυβερνητικό συνασπισμό με 60 έδρες σε σύνολο 120 που διαθέτει η Κνεσέτ.

Η αποχώρηση της Σιλμάν έγινε έπειτα από διαμάχη που είχε αυτή την εβδομάδα με τον Ισραηλινό υπουργό Υγείας Νιτζάν Χόροβιτς, αφού αυτός ζήτησε – επικαλούμενος απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου – από τα νοσοκομεία να δίνουν στους ασθενείς ψωμί με μαγιά στη διάρκεια του Πάσχα των Εβραίων και όχι άζυμο, όπως θέλει η παράδοση.

Τουλάχιστον αυτή ήταν η επίσημη αιτιολογία της αποχώρησης.

“Δοκίμασα τον δρόμο της ενότητας. Εργάστηκα σκληρά για αυτό τον συνασπισμό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βλάψω την εβραϊκή ταυτότητα του Ισραήλ”, ανέφερε η Σιλμάν σε ανακοίνωσή της σήμερα.

Ο Ναφτάλι Μπένετ και ο κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ είχαν σχηματίσει πέρυσι τον Ιούνιο έναν ετερόκλητο κυβερνητικό συνασπισμό που στήριζαν 61 βουλευτές και στον οποίον συμμετείχαν η αριστερά, το κέντρο, κόμματα της δεξιάς και ένας αραβικός συνασπισμός –για πρώτη φορά στην Ιστορία του Ισραήλ– σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα 12 χρόνια εξουσίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Τερματίζω την παρουσία μου στον συνασπισμό και θα προσπαθήσω να μιλήσω με τους φίλους μου προκειμένου να επιστρέψω στο σπίτι μου και να σχηματιστεί μια δεξιά κυβέρνηση. Και γνωρίζω ότι δεν νιώθω μόνο εγώ έτσι”, πρόσθεσε η Σιλμάν, την αποχώρηση της οποίας αμέσως χαιρέτισε ο Νετανιάχου.

“Ιντίτ, απέδειξες ότι αυτό που οδηγεί τις πράξεις σου είναι η εβραϊκή ταυτότητα του Ισραήλ, η γη του Ισραήλ και σε καλωσορίζω εκ νέου στο εθνικό στρατόπεδο”, δήλωσε ο Νετανιάχου, επικεφαλής του δεξιού συνασπισμού της αντιπολίτευσης, στον οποίο συμμετέχει το κόμμα του Likud και κόμματα της δεξιάς και των υπερορθόδοξων Εβραίων.

Ο Νετανιάχου, δικάζεται για διαφθορά αλλά έχει μία μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην πρωθυπουργία και κάλεσε και άλλους βουλευτές της δεξιάς που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό να ενταχθούν στο δικό του στρατόπεδο.

“Θα σας δεχθούμε με ανοικτές αγκάλες και με όλες τις τιμές”, τόνισε.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.