Άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη


Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΚΙΝΑΛ και κανενός άλλου κόμματος της αντιπολίτευσης συντελέστηκε μία ακόμα άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από μήνυση της «γαλάζιας» βουλευτή, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία κατηγορεί τον πρώην αν. υπουργό Υγείας για συκοφαντική δυσφήμηση εξαιτίας ανάρτησής του που αναφερόταν στα 37.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πατέρας της από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την εφημερίδα «Πανσερραϊκή».

Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 158 βουλευτές, ενώ κατά 102. Κατά τις πληροφορίες, η «γραμμή» που είχε δοθεί στο ΚΙΝΑΛ ήταν για ψήφο κατά συνείδηση, γεγονός που οδήγησε στη συλλογική αποστροφή επί του αιτήματος της Φ. Αραμπατζή. Η μία ψήφος που προστίθεται στις 157 της Κ.Ο. της ΝΔ ανήκει στη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, η οποία είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για τις εσωκομματικές εκλογές. 

«Πού είναι το ψέμα;»
Η διαδικασία σημαδεύτηκε από την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στον αν. τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν αν. κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «εκδικητική πολιτική δίωξη», παρουσιάζοντας από το βήμα της Βουλής τη φωτογραφία της Φ. Αραμπατζή «που παρήλαυνε με στολή μακεδονομάχου». «Ο κ. Αραμπατζής πήρε το 2014 από το ΚΕΕΛΠΝΟ 39.000 ευρώ για διαφήμιση. Πού είναι το ψέμα; Ο δόλος; Είχατε παρελάσει με στολή μακεδονομάχου;» ρώτησε την αντίδικό του και πρόσθεσε πως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε για τη διόρθωση της εφημερίδας «Νέα Σελίδα», η οποία είχε δημοσιεύσει ότι η κ. Αραμπατζή είχε καταδικαστεί για μη καταβολή δεδουλευμένων.

Σημείωσε, επίσης, πως το 85% της λίστας Πέτσα είναι η «λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ». «Αλλά θα το ανασύρουμε αυτό, όπως και τη Novartis. Αυτός είναι ο λόγος της μήνυσης κ. Αραμπατζή. Ξέρετε κάτι; Ψηφίστε ότι θέλετε, είναι σαφές αν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου. Χθες το βράδυ έγραψα μια ανάρτηση. Μετά από 20-30 χρόνια γιατί θα θυμούνται εμένα και γιατί θα θυμούνται εσάς. Ο καθένας είναι το έργο του και τα παιδιά του. Εσάς, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί θα σας θυμούνται;» αναρωτήθηκε.

«Αντρίκεια» άρση ασυλίας
Στον αντίποδα, η Φ. Αραμπατζή ισχυρίστηκε πως ο Π. Πολάκης είναι ο μόνος που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων άρσης ασυλίας. «Όσον αφορά στο έργο μου δεν θα το κρίνετε εσείς το κρίνει ο πρωθυπουργός» τόνισε και συμπλήρωσε πως ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ«κρύβετε σαν δειλός και ζητά και εκλιπαρεί να μην αρθεί η ασυλία σας!». Μάλιστα, έκρινε σκόπιμο να προτάξει το φύλο του πολιτικού της αντιπάλου, προτρέποντας τον κ. Πολάκη να ζητήσει «αντρίκεια σήμερα την άρση της ασυλίας» του.

«Γιατί κρύβεστε δυο μέτρα άντρας πίσω από ασυλία σας; Τι φοβάστε; Τραμπουκισμοί, νταηλίκια, τσίγκινα σωβρακάκια, λάσπη. Τις απειλές εκεί που σας παίρνει και τη λάσπη σας εκεί που σας ανέχονται. Εμένα τέτοιοι τζάμπα μάγκες που μετά κρύβονται στο λαγούμι τους, δεν μου λένε τίποτα. Ελάτε να αποφασίσει η δικαιοσύνη ποιος είναι συκοφάντης. Eίχατε τη πιλάλα αντί να ασχοληθείτε με υπουργικά καθήκοντα το 2019 να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να αναδημοσιεύετε ότι βρήκατε, στήνοντας τα δικά σας πολακικά δικαστήρια, τις δικές σας γκιλοτίνες!» αντέτεινε. 



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.