Πολιτική θύελλα προκάλεσε ο Ζελένσκι στη Βουλή ,,,,,ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΦΊΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΜΟΙΆΖΕΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΑΤΑΓΩΓΉ??

Πολιτική θύελλα προκάλεσε ο Ζελένσκι στη Βουλή ,,,,,ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΦΊΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ
Ακόμη και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Ουκρανίας σε αυτή την πολεμική σύγκρουση, αντέδρασε αρνητικά στην εικόνα του μαχητή του ακροδεξιού τάγματος Αζόφ, ο οποίος πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων.

Η παρουσία του ελληνόφωνου μαχητή και μόνον, ο οποίος αυτοσυστήθηκε ως μέλος του ακροδεξιού - νεοναζιστικού πολιτικοστρατιωτικού μορφώματος, πυροδότησε αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα, ακυρώνοντας επί της ουσίας την τοποθέτηση του Προέδρου της Ουκρανίας,

Η επιχειρηματολογία του Προέδρου του Σώματος, Κώστα Τασούλα, δεν ήταν αρκετή ώστε να δικαιολογήσει το ατόπημα και να εξηγήσει την επιπολαιότητα στους χειρισμούς εκ μέρους του στην όλη υπόθεση. Όφειλε να γνωρίζει και κυρίως όφειλε να προβλέψει κάθε αρνητική αντίδραση γύρω από ένα τόσο πολιτικά λεπτό και κρίσιμο ζήτημα όπως η πολεμική σύγκρουση στην καρδιά της Ευρώπης σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με ισχυρούς δεσμούς με τις δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά του ναζισμού και κατέθεσαν βαρύ φόρο αίματος όπως η Ρωσία, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της Ανατολικής Ουκρανίας. Αυτός ο πόλεμος από μόνος του λειτουργεί διχαστικά στην Ευρώπη. Δεν χρειάζονται και επιπόλαιοι χειρισμοί, όπως αυτοί του κ. Τασούλα, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και προκαλούν το κοινό αίσθημα, αλλά και την ίδια τη συλλογική ιστορική συνείδηση. 

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στη μέση της ομιλίας του ο Ζελένσκι έδωσε τον λόγο σε δύο στρατιώτες-μαχητές, όπως ο ίδιος είπε. Τον λόγο πήρε ο Μιχαήλ, ο οποίος αυτοσυστήθηκε ως μαχητής του τάγματος Αζόφ:

«Ο παππούς μου πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των ναζιστών. Τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δεν θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε στην άμυνα, συμμετέχοντας στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ. Αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, και πρέπει να μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες μέσα στις οποίες βρίσκεται η ελληνική Μαριούπολη».

Από την αίθουσα αποχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25, με τον Νίκο Φίλη να λέει «τι είναι αυτά τα πράγματα...», ενώ το θέμα θα συζητείτο στη Διάσκεψη των Προέδρων που προγραμματίστηκε εκτάκτως. 

Εν τω μεταξύ στο «Τάγμα Αζόφ» φαίνεται πως ανήκει και ο δεύτερος μαχητής ο οποίος εμφανίστηκε μέσω βίντεο στο ελληνικό κοινοβούλιο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο στρατιώτης που εμφανίζεται στο βίντεο συστήνεται ως «Αναστάσιος», λέγοντας ότι βρίσκεται ανάμεσα στους «αμυνόμενους της Μαριούπολης».

«Το “Τάγμα Αζόφ” έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει πολύ ισχυρότερες αντίπαλες δυνάμεις. Έχετε το κουράγιο να έρθετε με ανθρωπιστική βοήθεια για τους πολίτες της Μαριούπολης; Είναι και δικοί σας άνθρωποι. Βοηθήστε να σωθούν», είπε.

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε ότι μόλις δέκα λεπτά προτού ξεκινήσει η ομιλία Ζελένσκι ενημερώθηκε πως θα μιλήσει και ένας μαχητής του τάγματος.

Αλέξης Τσίπρας: Ιστορική ντροπή η ομιλία μέλους του Αζόφ

«Η ομιλία μελών του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί πρόκληση. Την απόλυτη ευθύνη φέρει ο πρωθυπουργός. Μίλησε για ιστορική ημέρα, αλλά είναι ιστορική ντροπή. Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Οι ναζί, όμως, δεν μπορεί να έχουν τον λόγο στη Βουλή», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Γεροβασίλη: Στη Διάσκεψη των Προέδρων θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής

Σε δήλωσή της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στο περιστύλιο της Βουλής έκανε λόγο για απαράδεκτο συμβάν. «Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον Ζελένσκι, απαράδεκτο που μίλησε στη Βουλή μέλος του τάγματος Αζόφ. Ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας. Από εκεί και μετά, όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε, μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του τάγματος Αζόφ. Στη Διάσκεψη των Προέδρων θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, αν ήταν ενήμερος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω πως αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα», είπε η κυρία Γεροβασίλη.

Είναι γνωστές οι ιδεολογικές ρίζες, οι ακροδεξιές θέσεις και οι απαράδεκτες πρακτικές του τάγματος Αζόφ, του εθνικιστικού αυτού πολιτικο-στρατιωτικού μορφώματος, που κυριαρχεί ωστόσο στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας (ιδιαίτερα στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας).

ΚΚΕ: «Ντράπηκε και η Ντροπή»

Ανακοίνωση σε έντονο ύφος εξέδωσε και το ΚΚΕ (το οποίο δεν παρέστη στην ομιλία του Προέδρου Ζελένσκι), με τίτλο «Ντράπηκε και η Ντροπή». Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και στην ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του νατοϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι νατοϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!».

Αντώνης Σαμαράς: Μεγάλο λάθος η εμφάνιση μαχητή του Αζόφ

Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την παρουσία του μαχητή του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή. 

Αντιδράσεις από ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση

«Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, δεν έκανε καμία αναφορά για την τουρκική εισβολή στη Κύπρο, αλλά έδειξε δύο βίντεο με δηλώσεις μαχητών, εκ των οποίων ο ένας ανήκει στο τάγμα Αζόφ, το σημειώνω. Αυτό, όμως, που έγινε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ότι ακούστηκε μια φωνή εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας», επισήμανε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα μόλις έγινε αντιληπτό πως μέλη του τάγματος Αζόφ πήραν τον λόγο.

«Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον ουκρανικό λαό, όχι στο ναζιστικό τάγμα Αζόφ. Αυτό που συνέβη σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο, είναι ο απόλυτος εξευτελισμός και συνέβη με την πλήρη κάλυψη και ανοχή του Προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης, αλλά και όλων όσοι παρέμειναν στην αίθουσα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Τέλος, έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι «η νομιμοποίηση ναζιστών συνιστά μια ανεξίτηλη εικόνα ντροπής για το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επέτρεψαν τη μετατροπή του λίκνου της Δημοκρατίας σε υπερασπιστή της ναζιστικής θηριωδίας, στη μαύρη επέτειο των 81 ετών από τη ναζιστική επίθεση στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.

Γύρω στις 15:00 της Πέμπτης αντέδρασε επίσημα και η ελληνική κυβέρνηση διά στόματος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει λανθασμένη και άστοχη την ομιλία μέλους του τάγματος Αζόφ.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ως εξής:

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη. Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή, είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».
zougla.g

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.