«Μπλόκο» σε κυρώσεις για απαγόρευση ρωσικών πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια από Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα


Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Μάλτας μπλοκάρουν τις προτεινόμενες κυρώσεις που αφορούν στην πρόσβαση των ρωσικών πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια, είπε πηγή της Κομισιόν στην EURACTIV Ελλάδος.

Το σενάριο αποκλεισμού των πλοίων με ρωσική σημαία ή πλοίων με άλλη σημαία αλλά ρωσικών συμφερόντων κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Κομισιόν εδώ και καιρό.

Η Τσεχία και οι βαλτικές χώρες ασκούν πιέσεις προς μια τέτοια κατεύθυνση, ωστόσο Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα φαίνεται ότι το μπλοκάρουν.

Οι Υπηρεσίες της Κομισιόν έχουν προτείνει στην ηγεσία της να ληφθεί ένα τέτοιο μέτρο ως μέρος ενός πέμπτου πακέτου κυρώσεων κατά της Μόσχας, αλλά πηγές της Κομισιόν αναφέρουν ότι υπάρχουν «πολλές πρακτικές δυσκολίες».

Ως επόμενο βήμα κλιμάκωσης των κυρώσεων σε αυτό το πεδίο είναι ο αποκλεισμός από τα ευρωπαϊκά λιμάνια όλων των πλοίων που έχουν ταξιδέψει πρώτα στη Ρωσία.

Στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής δεν αναμένεται να υιοθετηθεί ένα πέμπτο πακέτο κυρώσεων, είπε στη EURACTIV Ελλάδος πηγή της Κομισιόν.

«Θα περιμένουμε να δούμε πρώτα τον αντίκτυπο την υφιστάμενων κυρώσεων στη ρωσική οικονομία και οι επόμενες κυρώσεις θα εξαρτηθούν από την κλιμάκωση της Ρωσίας στο πολεμικό πεδίο», τόνισε η πηγή.

Πηγή: euractiv.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.