Πρόεδρος της ρωσικής Βουλής«Να κόψουμε το φυσικό αέριο και σε άλλες μη φιλικές χώρες»


Ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής δήλωσε σήμερα ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom έλαβε τη σωστή απόφαση, όταν διέκοψε πλήρως τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, και πρόσθεσε πως η Μόσχα πρέπει να κάνει το ίδιο και με άλλες «μη φιλικές» χώρες. «Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με άλλες χώρες που είναι μη φιλικές προς εμάς», έγραψε στο λογαριασμό του στο Telegram ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν, πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.

Η Πολωνία θέλει να ολοκληρώσει τον πλωτό της τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) το 2025, νωρίτερα απ’ ό,τι προγραμματιζόταν, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα ενεργειακής ασφάλειας Πιοτρ Ναΐμσκι.

“Θέλουμε η εγκατάσταση να είναι έτοιμη το 2025, αυτό το επιταχύνουμε. Το σχέδιο ήταν να την έχουμε έτοιμη το 2027”, δήλωσε ο Ναΐμσκι στον ραδιοσταθμό RMF FM μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι σταματάει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Πολωνία.

Η πολωνική εταιρεία φυσικού αερίου PGNiG ανακοίνωσε πριν από λίγο “την πλήρη αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Gazprom στο πλαίσιο του συμβολαίου του (αγωγού) Γιαμάλ”. 

Η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Πολωνία θα επιτείνει τη θέση της ως οικονομικού και πολιτικού παρία, αντέδρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ.

“Αυτό (η διακοπή παροχής αερίου) θα έχει έναν (…) πολύ επιζήμιο αντίκτυπο στη Ρωσία επίσης διότι καθίσταται περαιτέρω, ολοένα και περισσότερο, όχι μόνον ένας πολιτικός παρίας, αλλά και ένας οικονομικός παρίας”, δήλωσε ο Ράαμπ στο βρετανικό δίκτυο Sky News. 

Παράλληλα η υπουργός Κλίματος της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα της προτίθεται να βοηθήσει τη Γερμανία να εισάγει μη ρωσικό πετρέλαιο, καθώς η δυτική γειτονική της χώρα σκοπεύει να βρει εναλλακτικές πηγές στις ρωσικές προμήθειες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

“Είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Γερμανία (…) και να τους υποστηρίξουμε να ολοκληρώσουν την αποχώρηση από το ρωσικό πετρέλαιο, από τους ρωσικούς πόρους”, δήλωσε η υπουργός Άνα Μόσκβα στον κρατικό πολωνικό ραδιοσταθμό Polskie Radio.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.