Αποχή των συμβολαιογράφων για μεταβιβάσεις ακινήτων για ένα μήνα



Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν χθες Δευτέρα 4 Απριλίου, να απέχουν για έναν μήνα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

«Αποφασίστηκε η αποχή από κάθε σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων και σχετική υποβολή δηλώσεων με αίτημα την απέμπλοκή μας από την αυτεπάγγελτη αίτηση για την έκδοση του ΤΑΠ και την διαδικασία της εγγυοδοσίας, και όποια δικαιοδοσία έχουμε εμείς σε αυτή τη διαδικασία» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή o συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, δεν δέχονται οι συμβολαιογράφοι να αποδίδουν τους ΤΑΠ -το χαρτί για την αγοραπωλησία- των Δήμων.

«Βάσει του άρθρου 19 του νέου νόμου, λέει οτι ο συμβολαιογράφος θα κρατάει μια εγγυοδοσία και θα αποδίδει είτε από τον πωλητή είτε από τον αγοραστή, το 3 τοις χιλίοις, αντικειμενική ή δηλωθείσα και στη συνέχεια θα το αποδίδει για λογαριασμό τους. Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση. Δεν αντέχουν άλλο οι συμβολαιογράφοι να κάνουν τους υπαλλήλους τους δημοσίου και οι υπάλληλοι του Δημοσίου να κάθονται», ανέφερε αρχικά.


«Προχωρήσαμε σε αποχή ενός μήνα, ξεκινώντας από σήμερα, και αυτό πρέπει να τελειώσει. Αν δούμε φως νωρίτερα σαφώς και θα σταματήσει η απεργία. Απέχουμε από την σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων μόνο» κατέληξε.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.