ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η ίδρυση ενός νέου ταμείου πιστωτικής διευκόλυνσης χωρών με χαμηλά εισοδήματα


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε χθες μία νέα δυνατότητα πιστωτικής διευκόλυνσης, ώστε να βοηθηθούν χώρες με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και χώρες με ευαίσθητα μεσαία εισοδήματα στην αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή και οι πανδημίες.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε την έγκριση του ταμείου πιστώσεων (The Resilience and Sustainability Trust) σε μία ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αναφέροντας ότι αυτό θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Μαΐου.


Σύμφωνα με την ίδια, η νέα υπηρεσία χρηματοδότησης θα ενισχύσει το αποτέλεσμα της διάθεσης των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων (596,06 δισεκατομμυρίων ευρώ) που διατέθηκαν την προηγούμενη χρονιά από τα πρόσθετα αποθεματικά συναλλάγματος του ΔΝΤ, επιτρέποντας στις πλουσιότερες χώρες να διαθέσουν τα αποθεματικά συναλλάγματος έκτακτης ανάγκης που διαθέτουν σε χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο στόχος του ΔΝΤ είναι η ίδρυση ενός ταμείου πιστώσεων με ελάχιστα διαθέσιμα 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.