Άλμα ο πληθωρισμός: Στο 9,4% στην Ελλάδα


Στο 9,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο σε ετήσια βάση από 8% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Στην Ευρωζώνη αυξήθηκε οριακά στο 7,5% από 7,4%.

Κατά συνέπεια τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξήθηκε πολύ η απόσταση του πληθωρισμού στην Ελλάδα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Χαρακτηριστικό του άλματος που έκανε στην Ελλάδα είναι ότι τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 2,2% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Η Eurostat υπολογίζει τον πληθωρισμό με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, δηλαδή ενιαίους συντελεστές στάθμισης των προϊότων και υπηρεσιών για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Ο εθνικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος καταρτίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου. Ο πληθωρισμός με βάση τον εθνικό δείκτη είναι υψηλότερος από τον εναρμονισμένο πληθωρισμό και τον Μάρτιο είχε διαμορφωθεί στο 8,9%.

Αυξάνεται η ψαλίδα στην Ευρωζώνη

Οι διαφορές στον πληθωρισμό μεταξύ των 19 χωρών της Ευρωζώνης είναι πολύ μεγάλες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat. Οι χώρες της Βαλτικής έχουν διψήφια ποσοστά, με τον πληθωρισμό στην Εσθονία να φθάνει το 19%, στη Λιθουανία το 16,6% και στη Λετονία το 13,2%. Από τις μεγάλες οικονομίες, η Ολλανδία έχει διψήφιο πληθωρισμό (11,2%).

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.