Σκάνδαλο Novartis: Νέα προθεσμία πήρε η Ελένη Τουλουπάκη – «Δεν είσαι μόνη σου» φώναζαν συγκεντρωμένοι


Προθεσμία –για δεύτερη φορά – προκειμένου να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου στις 16 Μαρτίου πήρε η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Η Ε. Τουλουπάκη καλείται ως κατηγορούμενη για τη δήθεν «σκευωρία» της Novartis.

Κατά την προσέλευση της στον Άρειο Πάγο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το Δικαστικό Μέγαρο φώναζε «δεν είσαι μόνη σου», ενώ και κατά την αποχώρησή της χειροκροτήθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η εισαγγελική λειτουργός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας την κλήση της για απολογία ως «τίτλο τιμής».

Μάλιστα, σε δήλωση της είχε κάνει λόγο για πιέσεις κι επιθέσεις που δέχτηκε με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία. Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς είχε αναφέρει ότι καταπατείται κάθε έννοια κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών επισημαίνοντας πως δεν έχει υποκύψει σε πιέσεις.

Η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

documentonews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.