Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρας στό Στρασβούργο στήν επιτροπή LIBE ,,για τις διώξεις δικαστικών καί δημοσιογραφών σχετικά με τό σκάνδαλο Νοβάρτις!





Κλήση για Στρασβούργο, έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή LIBE, σχετικά με τις διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών στην Ελλάδα, που αποκάλυψαν και διερεύνησαν το σκάνδαλο Novartis.

Μαζί με τον Έλληνα υπουργό έχουν κληθεί, να τοποθετηθούν η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βέρα Γιούροβα και εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.

Η υπόθεση της δίωξης δημοσιογράφων στην Ελλάδα, πέρασε τα σύνορα της χώρας μας, μετά την προσφυγή της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία λίγες μέρες πριν είχε κληθεί στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου, γιά την υπόθεση της Novartis.

Η εισαγγελέας, η οποία απολογείται στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, γιά τους χειρισμούς της στην έρευνα της Novartis, κατέθεσε ότι, λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, ακόμα και απειλήθηκε αναζητώντας την αλήθεια, εν μέσω απαράδεκτων προαναγγελιών από κυβερνητικά στελέχη για επερχόμενη δίωξη και καταδίκη της.

Η χώρα μας έχει επικριθεί ευρωπαϊκά και διεθνώς, μετά τις πρόσφατες εξαιρετικά αρνητικές εκθέσεις θεσμικών οργάνων και ανεξάρτητων οργανισμών για την Ελλάδα: έκθεση GRECO, Παγκόσμιος Χάρτης Δικαίου, έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ, Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ αναμένεται και η έκθεση της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CTP).

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.