Ηλεκτρονικά μέσω gov.gr το βιβλιάριο υγείας των παιδιών



Σε τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προβλέπεται η δημιουργία Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών αλλά και Ηλεκτρονικού Βιβλιαρίου Υγείας για παιδιά, καθώς και η δυνατότητα Ηλεκτρονικής έκδοσης Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή.

Η τροπολογία προβλέπει τα εξής:
Α. Τη σύσταση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων, το οποίο αποτελεί υπομητρώο του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών.

Β. Την τήρηση και σε ηλεκτρονική μορφή του Βιβλιαρίου Υγείας Παιδιού, μέσα από το οποίο οι γονείς (φυσικοί, θετοί, ανάδοχοι και οι ασκούντες την επιμέλεια) και οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να ανατρέχουν τόσο στο παιδιατρικό ιστορικό, όσο και στους εμβολιασμούς που έχουν γίνει ή που πρέπει να γίνουν και να καταγράψουν δεδομένα για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Γ. Τη δυνατότητα έκδοσης Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), κατά τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Φ.6/304/75662/Γ1/ 21.5.2014 (Β’ 1296) ΚΥΛ μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ) της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. κατά τον ίδιο τρόπο που εκδίδονται οι ηλεκτρονικές ιατρικές βεβαιώσεις του άρθρου 35 του ν. 4816/2021 (Α’ 118), δηλαδή με την είσοδο του Ιατρού στην εφαρμογή κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τους κωδικούς του ΣΗΣ

Συναφώς, προβλέπεται εξουσιοδοτική διάταξη για την έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον καθορισμό των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για τη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσής του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), τον τύπο, το περιεχόμενό του, καθώς και τη ρύθμιση κάθε άλλης, συναφούς τεχνικής ή άλλης λεπτομέρειας.

Δ. Τακτοποιούνται οι εκκρεμείς πληρωμές προς το ‘Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, και οι οποίες αφορούν σε υπέρβαση συμβατικού αριθμού εξετάσεων, δειγμάτων για τη γονιδιωματική επιτήρηση του κορωνοϊού ςονιο-ι9, σύμφωνα με τις συναφθείσες συμβάσεις μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.