Η Ε.Ε καί τά μέλη τών G7 θα συμπεριελάβουν στίς κυρώσεις τά αποθέματα χρυσού της Ρωσσίας!!


 


 Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα την Πέμπτη, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε  ότι οι χώρες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν από κοινού να επιβάλουν κυρώσεις σε κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, σε μια προσπάθεια να εμποδισθεί η Μόσχα να παρακάμψει τα χρηματοπιστωτικά μέτρα απομόνωσης της Ρωσίας.

Είναι «σαφές ότι κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει χρυσό σε σχέση με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας καλύπτεται από τις ισχύουσες κυρώσεις», γνωστοποιεί ο Λευκός Οίκος, την ώρα που στις Βρυξέλλες διεξάγονται μία σειρά συνόδων κορυφής αφιερωμένων στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανάμεσά τους μία σύνοδος της G7 και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τόνισε μάλιστα ότι η Μόσχα διαθέτει «σημαντικό» απόθεμα χρυσού και ότι το πολύτιμο μέταλλο αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικών αποθεμάτων της Ρωσίας.

Και διαβεβαίωσε ότι οι χώρες της G7 είναι «ενωμένες» στην θέση ότι «οι διεθνείς οργανισμοί και οι πολυεθνικοί θεσμοί δεν πρέπει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους με την Ρωσία σαν να μην συμβαίνει τίποτε».
Η κοινή ανακοίνωση της G7

H G7 σε κοινή ανακοίνωσή της υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της για επιβολή σοβαρών κυρώσεων στη Ρωσία, μεταξύ άλλων με την πλήρη εφαρμογή των οικονομικών και χρηματοοικονομικών μέτρων που έχουν ήδη επιβληθεί.

«Αναθέτουμε στους αρμόδιους Υπουργούς μια εστιασμένη πρωτοβουλία να παρακολουθούν την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων και να συντονίζουν τις απαντήσεις που σχετίζονται με μέτρα αποφυγής, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε πρόσθετα μέτρα όπως απαιτείται, συνεχίζοντας να ενεργούμε ενωμένοι καθώς το κάνουμε. Συγχαίρουμε τους εταίρους που ευθυγραμμίστηκαν μαζί μας σε αυτές τις προσπάθειες», αναφέρουν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.