Κατασκευή εργοστασίου της Ford στήν Τουρκία μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων!


 


Στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης της γκάμας της στην Ευρώπη με επτά νέα μοντέλα, η Ford επέλεξε την Τουρκία για να δημιουργήσει μία μεγάλη μονάδα παραγωγής μπαταριών, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Στην συνεργασία αυτή θα συμμετέχουν εκτός από την Ford και οι εταιρίες SK Innovation Cο. από τη Νότια Κορέα και Koc Holding AS από την Τουρκία. Οι τρεις αυτές εταιρίες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου εργοστασίου μπαταριών. 

 Το εργοστάσιο αυτό, το πρώτο στην Τουρκία, είναι μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Ford για να έχει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως μέχρι το 2026. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί κοντά στην Άγκυρα και θα παράγει κυψέλες NMC υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο για συναρμολόγηση σε μεγάλες συστοιχίες μπαταριών.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει μέχρι το 2025 και θα έχει ετήσια δυναμικότητα έως και 45 γιγαβατώρες. Η επένδυση υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Τουρκίας, και θα εξυπηρετήσει σε αρχική φάση την παραγωγή των επαγγελματικών της Ford που γίνεται στην χώρα, και ιδίως του Transit

Το ποσό της επένδυσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Η Ford και η κορεάτικη εταιρία σχεδιάζουν να επενδύσουν πάνω από 11,4 δισ. δολάρια για την κατασκευή τριών εργοστασίων για μπαταρίες αλλά και για το εργοστάσιο της παραγωγής του ηλεκτρικού F-Series στις ΗΠΑ, που θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Αμερική.

Η Ford σχεδιάζει να έχει 240 Gwh δυναμικότητα σε μπαταρίες παγκοσμίως μέχρι το 2030, με τις 140 Gwh να προέρχονται από την συνεργασία με την SK της Νότιας Κορέας. Τα υπόλοιπα θα προέρχονται από εργοστάσια στην Ευρώπη και την Κίνα, μεταξύ των οποίων και το νέο εργοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην Τουρκία.

 newsauto.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.