Eπίθεση των Χούθι σε διυλιστήριο πετρελαίου στό Ριάντ τής Σαουδικής Αραβίας...


 


 Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσε μεγάλης έκτασης φωτιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ, κάτι που προμηνύει επόμενα χτυπήματα αλλά δημιουργεί και ερωτήματα αφού οι τρομοκρατικές ενέργειες φαίνεται ότι δεν στοχεύουν μόνο το Βασίλειο. Για την επίθεση είναι υπεύθυνο το αντάρτικο κίνημα των Χούθι.

Το ανταρτικό κίνημα της Υεμένης Ansar Allah (Houthis) ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στη Σαουδική Αραβία, με αποτέλεσμα, συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της χώρας, τρία drones να επιτεθούν σε διυλιστήριο πετρελαίου της Saudi Aramco. Η αντίστοιχη δήλωση δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο Twitter στη σελίδα του επίσημου εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων των ανταρτών, ταξίαρχου Yahya Sariya.

“Οι ένοπλες δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία Breaking the Siege χρησιμοποιώντας εννέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα [UAVs]. Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Samad-3 στάλθηκαν στο διυλιστήριο [Σαουδικής Αραβίας] Aramco στο Ριάντ”, υπογραμμίζει το κείμενο.

Με τη σειρά της η Σαουδική Αραβία καταδίκασε την Παρασκευή την επίθεση με drone σε διυλιστήριο πετρελαίου στην πρωτεύουσα Ριάντ.

Το υπουργείο Ενέργειας είπε ότι η επίθεση, η οποία προκάλεσε μικρή πυρκαγιά, σημειώθηκε περίπου στις 4:40 π.μ. της Πέμπτης και δεν προκάλεσε νεκρούς ή τραυματισμούς.

Η επίθεση δεν προκάλεσε διακοπή στον εφοδιασμό πετρελαίου ή των παραγώγων του, ανέφερε το σαουδαραβικό υπουργείο Ενέργειας.

Είπε ότι αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν στοχεύουν μόνο το Βασίλειο, αλλά μάλλον στοχεύουν, με ευρύτερο τρόπο, να αποσταθεροποιήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα των ενεργειακών προμηθειών του κόσμου.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.