Γερμανία: Προβλήματα σε οκτώ αεροδρόμια, λόγω απεργίας των εργαζομένων


Ακυρώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις σε πτήσεις σημειώνονται σήμερα σε οκτώ μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον έλεγχο ασφάλειας επιβατών.

Ενδεικτικά, στο αεροδρόμιο του Αμβούργου ακυρώθηκαν και οι 88 αναχωρήσεις πτήσεων, καθώς το τμήμα ελέγχου των επιβατών θα παραμείνει κλειστό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στο αεροδρόμιο του Βερολίνου η κίνηση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, 96 πτήσεις ακυρώθηκαν και σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της χώρας, καλεί τους επιβάτες να μην προσέλθουν καν, διότι είναι απίθανο να προλάβουν τις πτήσεις τους. Αντιθέτως, εξυπηρετούνται κανονικά οι επιβάτες «τράνζιτ».

Στο Ντίσελντορφ έχουν ακυρωθεί μέχρι τώρα 140 πτήσεις, περισσότερες δηλαδή από τις μισές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ανόβερου, της Στουτγκάρδης και της Βόνης/Κολωνίας.

Η απεργία που κήρυξε για σήμερα το συνδικάτο Ver.di χαρακτηρίζεται από τους συνδικαλιστές «προειδοποιητική» και συνδέεται με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Ασφάλειας Αεροπλοΐας. Η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις κατά τουλάχιστον 1 ευρώ την ώρα για τους εργαζόμενους στον κλάδο.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.