ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ:ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΣΤΙΑΣΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΤΕΡΟ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ!!!


 


  Την εκτίμηση ότι στη δίωρη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι σε μία εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει τόσες προκλήσεις αλλά και ως δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι «πιο σημαντικό να εστιάζουμε σε αυτά που μας ενώνουν και λιγότερο σε αυτά που μας χωρίζουν», εξέφρασε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς επαναλάβαμε τις πάγιες εθνικές μας θέσεις, δώσαμε, όμως, έμφαση στην οικοδόμηση μιας θετικής ατζέντας κυρίως στον τομέα της οικονομίας όπου νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία σημαντική πρόοδο τους επόμενους μήνες. Kαι εφόσον όλα πάνε καλά πιστεύω ότι θα μπορούμε να συγκαλέσουμε ένα Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Ελλάδα πια,- είναι η σειρά μας να το διοργανώσουμε- με το καλό το φθινόπωρο. Οπότε νομίζω ότι ήταν μία ευκαιρία για μία πολύ ανοιχτή, πολύ ειλικρινή συζήτηση και πιστεύω ότι βάλαμε τα θεμέλια».

Διευκρίνισε, πάντως, ότι είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του, διότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, οι οποίες δεν γεφυρώνονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του Πατριαρχείου τόσο για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Φανάρι όσο και για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, διότι όπως είπε, «οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αντίκτυπο και στη ζωή και τη μαρτυρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδώ στη χώρα πού βρίσκεται. Και αντίθετα οι κακές σχέσεις -που καμιά φορά συμβαίνει να υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτόνων και συμμάχων χωρών- και αυτές έχουν αρνητικό φυσικά αντίκτυπο τον οποίον, όπως λέγει ο λαός μας, αισθανόμεθα στο πετσί μας». 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.