ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΗΑΕ, ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


 


Συγκεκριμένα ο πρίγκιπας διάδοχος και ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αλλά και ο σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπεν αλ Ναχιάν, απέρριψαν αμφότεροι τo αμερικανικό αίτημα, αύξησης της παραγωγής και των εξαγωγών πετρελαίου, για να κλείσουν την «τρύπα» που άνοιξε η απόφαση του Τ.Μπάιντεν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ!

«O Λευκός Οίκος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των de facto ηγετών της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την ώρα που οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου», δήλωσαν αξιωματούχοι της Μέσης Ανατολής και των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Και όταν αυτό συμβαίνει με τους πλέον στενούς συμμάχους των ΗΠΑ, φαντασθείτε τι θα συμβεί με τους άλλους…

Το «πάρτι των ατλαντιστών» και των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών που χθες πανηγύριζαν για την απόφαση Μπάιντεν, πολύ γρήγορα αποδείχθηκε ότι θα το πληρώσουν οι Αμερικανοί και οι Έλληνες καταναλωτές: Οι τιμές εκτινάχθηκαν ήδη και στις ΗΠΑ, ενώ εντός Ελλάδος η βενζίνη πηγαίνει για 2,5 ευρώ το λίτρο!

Μετά την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση  ότι «παγώνει» η εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου η τιμή του «μαύρου χρυσού» εκτοξεύθηκε στα 130 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών!

Φταίει η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία; Όχι βέβαια!

Το θέμα είναι ότι η Ρωσία έχει πλημμυρίσει την αγορά με πετρέλαιο σε χαμηλές τιμές αλλά ούτε η Αθήνα δεν αγοράζει γιατί έχει… άτυπο εμπάργκο στην Ρωσία, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Το ζήτημα είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία οι δύο από τους τρεις μεγάλους πόλους (ο τρίτος μεγάλος πόλος είναι το Κατάρ – Κουβέιτ και Ιράκ δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τις αμερικανικές απαιτήσει) παραγωγής υδρογονανθράκων του αραβικού κόσμου, η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, για πρώτη φορά «έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα» των ΗΠΑ!

Και το Κατάρ έχει απορρίψει οποιαδήποτε ιδέα για αύξηση της πώλησης φυσικού αερίου, παραπέμποντας τους Ευρωπαίους στην… Ρωσία!

Και οι ηγέτες τους αρνήθηκαν ακόμα και να σηκώσουν το τηλέφωνο, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν αλλάξει πολλά σε ότι αφορά την θέση των ΗΠΑ στον κόσμο.

«Υπήρχε κάποια προσδοκία για ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν συνέβη», υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ, αρνήθηκε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου παρά τις δυτικές εκκλήσεις.

Και τώρα οι ΗΠΑ αναζητούν εναγωνίως πετρέλαιο από  την Βενεζουέλα και το Ιράν!

Και ειδικά στην περίπτωση της Βενεζουέλας η παραγωγή ελέγχεται από Ρώσους ειδικούς που στήριξαν την απαρχαιωμένη βιομηχανία εξορύξεων πετρελαίου της χώρας και ελέγχουν όλα τα φορτία.

Αλλωστε η κυβέρνηση Μαδούρο υπάρχει επειδή την στήριξε η Μόσχα. Θυμάστε βέβαια την πολεμική και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κυβέρνηση Μαδούρο.

Αλλά και η προσέγγιση με το Ιράν (του ζητούν πετρέλαιο με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων) το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με το Ισραήλ που δικαίως θα εξεγερθεί κατά της τακτικής Μπάιντεν, που το μόνο που επιδεικνύει είναι έλλειψη σοβαρότητας.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.