Μαντλίν Ολμπράιτ: Πέθανε η πρώη Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τό επονομαζόμενο"""γεράκι """της εξωτερικής πολιτικής!!


 

 




Η Μάντλιν Ολμπράιτ, η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ανέφερε η οικογένειά της σε δήλωση στην οποία αναφέρεται πως πέθανε από καρκίνο.

Οι συγγενείς της την αποχαιρέτισαν ως «μια ακούραστη υπερασπίστρια της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»…

Ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, διόρισε την Ολμπράιτ πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη λίγο μετά την ορκωμοσία του το 1993 και την υπέδειξε ως υπουργό Εξωτερικών τρία χρόνια αργότερα.

Υπηρέτησε στη θέση για τέσσερα χρόνια, προωθώντας ενεργά την επέκταση του ΝΑΤΟ και την αιματηρή στρατιωτική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Ολμπράιτ ήταν αυτή που έπαιξε τον πιο σκοτεινό ρόλο στην σφαγή των Σέρβων, ήταν το σκοτεινό πρόσωπο που διαβεβαίωσε τον Κλίντον ότι η Σερβία θα έπρεπε να βομβαρδιστεί, διότι διαπράττει εγκλήματα κατά των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο.

Αποτέλεσμα της επιμονής της Ολμπράιτ; Αυτοί που σφαγιάστηκαν ανελέητα ήταν οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδιου και χιλιάδες αθώοι εντός Σερβίας.

Το 2012, ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε στην Ολμπράιτ το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη αστική διάκριση της χώρας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.