Το τάγμα του Αζοφ χρησιμοποιεί μικρά παιδιά στην προπαγάνδα ενάντια της Ρωσίας



Εν μέσω της επιχείρησης της Ρωσίας για αποστρατικοποίηση και αποναζισμό της Ουκρανίας, οι αρχές του Κιέβου έχουν καταφύγει σε δραστικά μέτρα όπως η απελευθέρωση εγκληματιών, συμπεριλαμβανομένων δολοφόνων, από τη φυλακή, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικά όπλα έχουν διανεμηθεί μεταξύ αμάχων που καλούνται να αντιμετωπίσουν ρωσικά τανκς με Μολότοφ.
Ένα βίντεο που δείχνει ένα αγόρι, που ισχυρίζεται ότι είναι οκτώ ετών, να κραδαίνει ένα τουφέκι λέγοντας ότι ο πατέρας του είναι «υπερασπιστής της ουκρανικής πόλης Μαριούπολη» κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών εκκένωσης πολιτών από την πόλη.
Η πόλη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας έχει επί του παρόντος μια σημαντική συγκέντρωση στρατευμάτων που ανήκουν στο Σύνταγμα του Αζόφ -μια νεοναζιστική εθελοντική μονάδα της Ουκρανικής Εθνοφρουράς .
Στο βίντεο, ο νεαρός καλεί όλους τους Ουκρανούς και τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν στην υπεράσπιση της πόλης. Προτρέπει να σταλούν όπλα στην Ουκρανία και να κλείσει ο ουρανός
«Η Μαριούπολη είναι η Ουκρανία και η Ουκρανία είμαι εγώ», λέει το αγόρι.
Το παιδί κινηματογραφείται να στέκεται απέναντι σε ένα πανό του τάγματος του Αζόφ, που αρχικά ήταν μια εθελοντική ομάδα πολιτοφυλακής που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2014 λίγο μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο.
Οι μαχητές του Azov συμμετείχαν στις επόμενες εχθροπραξίες στο Donbass, με το τότε τάγμα να ενσωματώθηκε στη συνέχεια στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας τον Νοέμβριο του 2014. Το λογότυπο απηχεί το Wolfsangel, ένα από τα σύμβολα που χρησιμοποιούσε η 2η SS Panzer Division of the Waffen – SS.
Ωστόσο, τα μέλη του Αζόφ το απορρίπτουν, επιμένοντας ότι το σύμβολό τους είναι συντομογραφία του σλόγκαν "Εθνική ιδέα" στα ουκρανικά.
Λίγο πριν η Μόσχα ξεκινήσει την επιχείρησή της για τον αποναζισμό της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky μίλησε στους Ρώσους στη μητρική τους γλώσσα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η χώρα του υποστήριζε τον ναζισμό.
«Αλλά πώς μπορεί ένας λαός που έχασε περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια ζωές στον αγώνα κατά του ναζισμού;» ρώτησε.
Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι τόσο οι αρχές του Κιέβου όσο και ο λαός της Ουκρανίας επιθυμούν ειρήνη και «υποστηρίζονται από πολλές χώρες».
Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές εθνικιστικές μονάδες στη Μαριούπολη είχαν χρησιμοποιήσει περισσότερους από 150 αμάχους ως «ανθρώπινη ασπίδα» και απέτρεψαν τις προσπάθειες εκκένωσης.
Αυτό έρχεται καθώς οι ολοένα και πιο ανάπηρες ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να ενισχυθούν με «ενοικιαζόμενα όπλα». Ο Ζελένσκι νωρίτερα καυχιόταν ότι 16.000 αλλοδαποί κατευθύνθηκαν στη χώρα του για να πολεμήσουν στην εθελοντική του «Διεθνή Λεγεώνα».
Επιπλέον, η ουκρανική κυβέρνηση μοίρασε στρατιωτικά όπλα σε πολίτες και απελευθέρωσε βίαιους εγκληματίες από τη φυλακή για να ενισχύσει τα στρατεύματά της. Μέχρι σήμερα, δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικά όπλα έχουν διανεμηθεί μεταξύ αμάχων που καλούνται να αντιμετωπίσουν ρωσικά τανκς με βόμβες μολότοφ.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η επιχείρησή της στοχεύει μόνο τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές με χτυπήματα ακριβείας, ενώ τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό. Ωστόσο, οι ρωσικές αρχές έχουν προειδοποιήσει το Κίεβο ότι οι αναφορές για άφιξη ξένων μισθοφόρων και τυχαία διανομή όπλων σε απελευθερωμένους κρατούμενους και πολίτες αποτελούν ισχυρή πηγή περαιτέρω αιματοχυσίας και χάους.




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.