Οι διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων


Διακοπή κυκλοφορίας για βαρέος τύπου οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από Α/Κ Καλυφτάκη, αλλά και στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών, ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ έπειτα από απόφαση Τροχαίας, λόγω χιονόπτωσης.

Η ανακοίνωση: 

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέος οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 11.00 ώρα της σήμερον 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης
Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλουν.

Διακοπές κυκλοφορίας

Η νέα κακοκαιρία «Φίλιππος» προκάλεσε εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορα μέρη του οδικού δικτύου της χώρας.

Ήδη η Τροχαία Αττικής γνωστοποίησε ότι λόγω χιονόπτωσης έγινε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψους του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα. 

Επιπλέον, σε τμήματα της Εγνατίας Οδού έχει εφαρμοστεί απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων, ενώ ειδικά για την Αττική αποφασίστηκε ότι, αναλόγως της εξέλιξης της κακοκαιρίας, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, για περαιτέρω αξιολόγηση των καιρικών φαινομένων.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστή παραμένει και σήμερα η επαρχιακή οδός Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, λόγω της κακοκαιρίας. Ο δρόμος έκλεισε από τα ξημερώματα της Τρίτης εξαιτίας της χιονόπτωσης και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων. Ανοιχτός είναι ο δρόμος Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.