Κογκρέσο ΗΠΑ:Νομοσχέδιο προωθείται γιά τήν απαγόρευση εισαγωγής ρωσσικού πετρελαίου!!


 

 




Οξύνεται ο σφοδρός ανταγωνισμός ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας με πεδίο δράσης την Ουκρανία και επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς.

Την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει  νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Η Βουλή εξετάζει επί του παρόντος σθεναρό σχέδιο νόμου που θα απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία από την παγκόσμια οικονομία», ανέφερε η κυρία Πελόσι σε επιστολή της. «Το νομοσχέδιό μας θα απαγορεύσει την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στις ΗΠΑ, θα ακυρώσει τις ομαλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, και θα αποτελεί το πρώτο βήμα για τη στέρηση της πρόσβασης της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου», πρόσθεσε.

Επίσης, η αξιωματούχος των ΗΠΑ, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να δώσουν στην Ουκρανική κυβέρνηση, 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια.

Το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η εισαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία, εξετάζει και η ιαπωνική κυβέρνηση που βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Νωρίτερα, διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν ότι η Βρετανία θα διαθέσει  100 εκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο για τη στήριξη της οικονομίας του.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters  – Aπό 902.gr




Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.