ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥΗ αντισυνταγματική τροπολογία που κατατέθηκε κυριολεκτικά νύχτα στη Βουλή από την κυβέρνηση, με την οποία επιχειρεί να ελέγξει τις εφημερίδες μέσω του ΕΣΡ (και όχι μόνο) ώστε οι εκδότες να πληρώνουν με την προσωπική τους περιουσία πρόστιμα και αγωγές.

Πρόκειται για μία προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας και εν τέλει απαγόρευσης του ελεύθερου λόγου.
Δημιουργούνται δύο «είδη εκδοτών». Αυτοί που εντάσσονται στις 3 λίστες Πέτσα και είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση και στους «άλλους», που δεν εντάχθηκαν στις λίστες αυτές.

Μέχρι τώρα των «πακέτων» αυτών έχουν μοιραστεί περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, στην ουσία δηλαδή πρόκειται περί εξαγοράς.

Συγκεκριμένα η τροπολογία ορίζει πως το ΕΣΡ, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που δεν έχει αρμοδιότητα, θα μπορεί να επιβάλει επαναληπτικά πρόστιμα στις εφημερίδες, κάτι που αντίκειται στο άρθρο 14 του Συντάγματος.

Μάλιστα, η ίδια τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την προσωπική «στόχευση» των εκδοτών, καθώς αν δεν μπορούν να πληρωθούν τα πρόστιμα που θα επιβάλει το ΕΣΡ από την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα, θα καλείται να τα πληρώσει ο μέτοχος.

Οι διατυπώσεις που έχουν επιλεχθεί, δείχνουν πως απευθύνεται η κυβέρνηση στους εκδότες οι οποίοι την κρίνουν και ενώ φέτος όπως και να το δει κανείς θα έχουμε προεκλογική χρονιά.

Δηλαδή «μην μιλάτε τώρα που έχουμε εκλογές».

Συνεπώς όποια εφημερίδα δεν ανήκει στις «φίλα προσκείμενες» θα κλείσει μέσω των προστίμων.

Εδώ πρέπει να προσθέσουμε πως οι αποφάσεις του ΕΣΡ έχουν ισχύ και στα sites αντίθετα από ότι πολλοί νομίζουν.
Το ΕΣΡ είχε επιβάλει συνολικά πρόστιμα 470 χιλιάδων ευρώ – τα μεγαλύτερα στην ιστορία του – σε επαρχιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε sites που αναμετέδωσαν κάποιες διαδικτυακές εκπομπές του γνωστού αποθανόντος δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα το 2021.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.