Βυθίστηκε φρεγάτα του ουκρανικού στόλου στην Οδησσό



Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ουκρανικού Στόλου στην Οδησσό όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε επίσης ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια ουδέποτε πέρασε στον έλεγχο των Ουκρανών, αλλά ότι η ρωσική φρουρά που είχε εγκατασταθεί εκεί δέχτηκε επίθεση από ουκρανικές δυνάμεις η οποία εν τέλει απετράπη.

Η ουκρανική φρεγάτα Hetman Sahaidachny καταστράφηκε από έκρηξη ακριβώς στο λιμάνι της Οδησσού κάτι που επιβεβαιώνεται από σχετικές φωτογραφίες.
Πάντως ρωσικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο βυθίστηκε από τους ίδιους τους Ουκρανούς ναύτες.

Η φρεγάτα Hetman Sahaidachny ήταν υπό επισκευή στο Mykolaiv. Ο διοικητής έλαβε εντολή να το βυθίσει, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Oleksiy Reznikov.

Η φρεγάτα βρίσκονταν στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της Οδησσού από τα τέλη του 2021 για επισκευές. Βέβαια είναι απορίας άξιο γιατί επέλεξαν εκείνο το χρονικό διάστημα για επισκευές όταν όπως ισχυρίζεται το δυτικό αφήγημα εδώ και μήνες περίμεναν ρωσική στρατιωτική επέμβαση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.