Αναστέλλει τις αγορές χρυσού η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα


Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις αγορές χρυσού από τράπεζες, ώστε αυτές να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση του πληθυσμού για αγορά ράβδων χρυσού.

«Για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση του πληθυσμού, η Τράπεζα της Ρωσίας αναστέλλει από τις 15 Μαρτίου 2022 την αγορά χρυσού από πιστωτικά ιδρύματα», ανέφερε η Τράπεζα της Ρωσίας.

«Αυτή τη στιγμή, η ζήτηση του πληθυσμού για την αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκε, εξαιτίας κυρίως της κατάργησης του ΦΠΑ στις συναλλαγές αυτές», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα επανέλαβε τις αγορές χρυσού στην εσωτερική αγορά πολύτιμων μετάλλων στις 28 Φεβρουαρίου 2022, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναστολή των επιχειρήσεων αυτών, μετά την εισβολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η κατάργηση του ΦΠΑ στις αγορές χρυσού από ιδιώτες αποφασίσθηκε στη συνέχεια, μετά την πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου εξαιτίας των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς.

Το μέτρο αυτό έχει στόχο να αποφευχθούν οι αγορές ξένων νομισμάτων από τον πληθυσμό, οι οποίες εξασθενούν ακόμη περισσότερο το εθνικό νόμισμα.

Το ρούβλι έχει χάσει το 40% της αξίας του από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.