Αντώναρος για πολιτική Κ.Μητσοτάκη!!""Σε λίγο με δελτίο για προϊόντα πρώτης ανάγκης""


 


 Η πολιτική των καθυστερήσεων που εφαρμόζει συστηματικά ο Μητσοτάκης διαφανής: Από την αρχή της θητείας του αντί να δρα γρήγορα και αποφασιστικά μόλις ξεσπάσει ένα πρόβλημα η μια κρίση, επιλέγει να περιμένει. Ο λόγος; Να μειώσει το κόστος. Κι έτσι ταλαιπωρεί συνεχώς την κοινωνία. Δεν νοιάζει άλλωστε. Η κοινωνική του ευαισθησία είναι μηδενική.

 Η πολιτική των καθυστερήσεων που εφαρμόζει συστηματικά ο Μητσοτάκης διαφανής: Από την αρχή της θητείας του αντί να δρα γρήγορα και αποφασιστικά μόλις ξεσπάσει ένα πρόβλημα η μια κρίση, επιλέγει να περιμένει. Ο λόγος; Να μειώσει το κόστος. Κι έτσι ταλαιπωρεί συνεχώς την κοινωνία. Δεν νοιάζει άλλωστε. Η κοινωνική του ευαισθησία είναι μηδενικλή.
Δεν θέλησε -- με πρόθεση -- να επενδύσει σε ΜΕΘ και σε υγειονομικό προσωπικό.  Μας "παραμυθιασε"στην υποεραισιοδοξία ότι η πανδημνία...τελειώνει. Όχι μια. Καμμιά 10αρια φορές. Έτσι δυο στους τρεις νεκρούς από την πανδημία πέθαναν (και πεθαινουν)  εκτός εντατικής. Και το δράμα συνεχίζεται: Με 50 θανάτους κατα μέσον όρο κάθε μέρα. Η μεγαλύτερη αναλογία πια -- με απόσταση -- στην Ευρώπη.
Δεν αποφάσισε να οργανώσει έγκαιρα ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αισχροκέρδεια στις τιμές. Κι ο πληθωρισμός ξέφυγε -- πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία-- στο 7,2%. Το υψηλότερο ποσοστό ακρίβειας τα τελευταία 25 χρόνια που βέβαια δεν αντισταθμιζεται με το 2% αύξηση στους μισθούς. Και η ανοδική τάση συνεχίζεται --= ενώ τη νλέα αύξηση στους μισθούς για τον Μαιο (που έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες) αρνείται να την καθορίσει. Ψιχια θα είναι.
Δεν τόλμησε να αναθεωρήσει την βιαστική (κι εξυπηρετική για φιλικά του συμφέροντα) πλήρη απολιγνιτοποίηση. Έτσι ενίσχυσε -- κατά την εκτίμηση μου με πρόθεση -- την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο. Αποτέλεσμα: Δυσθεωρητοι λογαριασμοί ενέργειας που δεν τους εξουδετερώνουν ψίχουλα επιδότησης.
Στο "θα" -- με προοπτική Απριλίου και μόνο για 30% του πληθυσμού -- και η ενίσχυση-ασπιρινούλα για τα καύσιμα κίνησης. Στο μεταξύ οι τιμές στην αντλία συνεχίζοπυν την απογειωση τους. Ενώ η δήθεν πρόθεση για φορολόγηση με 90% ( προσοχή: τη λέξη φορολόγηση την αποφεύγει ο Μητδσοτακης!) των υπερκερδών μαλλον θα παραμείνει πρόθεση. Παραπειστικό τρικ  φαίνεται πως είναι.
Και φτάνουμε στο πιο οξυ πρόβλημα: Τις τιμές και τις ελλείψεις στα σούπερ-μαρκετ. Εκεί που το πρόβλημα αγγίζει την πιο καυτή καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Πάλι "θα", συσκέψεις με υπουργούς που δεν ξέρουν τη τύφλα τους, δήθεν μέτρα...και το πρόβλημα επιμένει.
Να μου το θυμηθείτε: Σε λίγο θα είμαστε με δελτίο για προϊόντα πρώτης ανάγκης που πολλοί (κυρίως τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας) δεν θα μπορούν να αγοράσουν γιατί δεν θα επαρκούν οι μισθοί πείνας με τους οποίους η κυβέρνηση έχει τη ψευδαίσθηση ότι αντιμετωπιζει την ανεργία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.