Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μαρτίνος μεταφέρουν το πετρέλαιο του Πούτιν εν μέσω πολέμουΤάνκερ ελλήνων εφοπλιστών παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στη Δύση αλλά και σε λιμάνια της Άπω Ανατολής. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πάνω από δέκα εφοπλιστές μεταξύ των οποίων οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μαρτίνος, Τσάκος, Κολλάκης, Καρυδόπουλος, Οικονόμου, Ιγγλέσης, Λαιμός, Αγγελική Φράγκου και άλλοι – κάνουν χρυσές δουλειές με τη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω πολέμου.

Είναι ενδιαφέρον φυσικά και ενδεικτικό της υποκρισίας που επικρατεί, ότι την ίδια στιγμή οι δύο πρώτοι μέσω των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και MEGA μιλούν για εγκλήματα πολέμου του προέδρου της Ρωσίας, ενώ ο όμιλος Αλαφούζου μέσω του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» συγκεντρώνει και βοήθεια για τον πληττόμενο ουκρανικό λαό. Η περίπτωση της οικογένειας Μαρτίνου, έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του «αρχικαπετάνιου» της οικογένειας Θανάση Μαρτίνου, είναι σήμερα βουλεύτρια της ΝΔ, του κόμματος δηλαδή που κατηγορεί τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι επιχειρούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις.

Όπως αποδεικνύεται, εκτός από πετρελαιοφόρα πλοία συμφερόντων των εφοπλιστών Αλαφούζου και Τσάκου τα στοιχεία των οποίων είχαν δημοσιοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ρωσικό πετρέλαιο μεταφέρουν και βαπόρια συμφερόντων πολλών ακόμη εφοπλιστών ανάμεσα στους οποίους ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μέλη της οικογένειας Μαρτίνου. Το γεγονός αποδεικνύεται από αυτοματοποιημένο σύστημα της Greenpeace, η οποία παρακολουθεί και καταγράφει την πορεία των τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στις αγορές της Δύσης και της Ανατολής, αλλά και από τη σελίδα marinetraffic.com η οποία επίσης παρακολουθεί την πορεία των πλοίων. Το documentonews.gr έχει διασταυρώσει τα στοιχεία των πλοίων και μέσα από τις ιστοσελίδες τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον επτά ελληνικών συμφερόντων τάνκερ, έχουν αναχωρήσει το τελευταίο 24ωρο, από ρωσικά λιμάνια με προορισμό λιμάνια της δυτικής Ευρώπης, τουλάχιστον σε μία περίπτωση λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και σε άλλη μία λιμάνι της Καραϊβικής. Τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται αυτή την ώρα στη Βαλτική Θάλασσα ή στη Μαύρη Θάλασσα, γεγονός που επίσης αποδεικνύει ότι αναχώρησαν από τη Ρωσία πριν από λίγες ώρες.

Τα τάνκερ ελληνικών συμφερόντων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εν πλω και μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο είναι τα εξής:

ALKINOOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Capital Ship Management Corp συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και κινείται προς το λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

SEASALVIA το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου (συγκεκριμένα στον Νικόλα Μαρτίνο) και αναμένεται να φτάσει σε περίπου 19 ώρες στην Κωνσταντινούπολη.

SEAFAITH το οποίο ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και πλέει προς άγνωστη τοποθεσία.

SEAJEWEL το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Thenamaris της εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου και επίσης κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

MINERVA ALEXANDRA το οποίο ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. συμφερόντων Ανδρέα Μαρτίνου. Το εν λόγω τάνκερ κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση.

MINERVA HELEN το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και πλέει προς λιμάνι της Δανίας.

MINERVA OLYMPIA το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου και κινείται προς την Καραϊβική Θάλασσα και συγκεκριμένα προς τις Μπαχάμες.

Τις προηγούμενες ημέρες από ρωσικά λιμάνια απέπλευσαν επίσης τα δεξαμενόπλοια:

PEGASUS STAR το οποίο ανήκει στον στόλο της Chartworld Maritime Management Corporation του εφοπλιστή Λου Κολλάκη.

BLUE PRIDE το οποίο ανήκει στον στόλο Estoril Navigation Ltd, συμφερόντων του Αλέξανδρου Καρυδόπουλου. Το εν λόγω βαπόρι, απέπλευσε από τη Ρωσία στις 12 Μαρτίου κι αναμένεται να φτάσει αύριο στην Ιαπωνία.

LIPARI το οποίο ανήκει στον στόλο της TMS TANKERS LTD. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Cardiff, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Έφυγε από τη Ρωσία χθες και αναμένεται να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη εντός του επόμενου 24ωρου.

NAVE EQUINOX το οποίο ανήκει στον στόλο της Navios Tankers Management Inc, της οποίας CEO είναι η γνωστή εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου. Απέπλευσε από τη Ρωσία χθες και ο προορισμός του είναι άγνωστος.

AMBELOS το οποίο ανήκει στον στόλο της Alberta Shipmanagement, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Ιγγλέση. Το εν λόγω τάνκερ πλέει επίσης προς άγνωστο προορισμό.

MINERVA SYMPHONY το οποίο ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc, συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου. Απέπλευσε χθες από τη Ρωσία με άγνωστο προορισμό.

CLEAROCEAN AJAX το οποίο ανήκει στο στόλο της Oceangold Tankers Inc,συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Δράγνη. Το πλοίο αναχώρησε σήμερα από τη Ρωσία με άγνωστο προορισμό.

DELTA CAPTAIN το οποίο ανήκει στον στόλο της Delta Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη. Το βαπόρι αναχώρησε στις 12 Μαρτίου από τη Ρωσία και έχει φτάσει στην Πολωνία.

DELTA SAILOR το οποίο ανήκει στον στόλο της Delta Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη. Έφτασε σήμερα στην Πολωνία μεταφέροντας καύσιμα από τη Ρωσία.

STEMNITSA το οποίο ανήκει στον στόλο της Eastern Mediterranean Maritime Limited, συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου. Αναχώρησε στις 12 Μαρτίου από τη Ρωσία και ο προορισμός του είναι άγνωστος.

AQUALEGEND το οποίο ανήκει στον στόλο της Unisea Shipping Limited, συμφερόντων του εφοπλιστή Αδαμάντιου Λαιμού. Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 27 Φεβρουαρίου. Ο νέος του προορισμός είναι η Ιαπωνία, όπου αναμένεται να φτάσει στις 17 Μαρτίου.

GEMMA το οποίο ανήκει στον όμιλο της Super-Eco Tankers Management Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Τομάζου. Έφτασε στην Τουρκία χθες, μεταφέροντας καύσιμα από τη Ρωσία.

AMALTHEA το οποίο ανήκει στον στόλο της Minerva Marine Inc, συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου. Αναχώρησε στις 11 Μαρτίου από τη Ρωσία με άγνωστο προορισμό.

ELLI το οποίο ανήκει στον στόλο της Halkidon Shipping Limited, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Χαγιαλίδη. Αναχώρησε από τη Ρωσία στις 26 Φεβρουαρίου μεταφέροντας καύσιμα και έφτασε στην Ισπανία στις 11 Μαρτίου.

AGRARI το οποίο ανήκει στον στόλο της TMS TANKERS LTD. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Cardiff, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 9 Μαρτίου και αναμένεται να φτάσει στη Μάλτα στις 17 Μαρτίου.

MONTEGO το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της TMS TANKERS LTD συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 8 Μαρτίου και αναμένεται να φτάσει στη Δανία στις 11 Μαρτίου.

DALI το οποίο επίσης νήκει στον στόλο της TMS TANKERS LTD Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 26 Φεβρουαρίου κι αναμένεται
να φτάσει στις ΗΠΑ στις 28 Μαρτίου.

WAIKIKI το οποίο ανήκει επίσης στον στόλο της TMS TANKERS LTD και αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 10 Μαρτίου φθάνοντας στη Λιθουανία στις 12 Μαρτίου.

RYMAN το οποίο επίσης ανήκει στον στόλο της TMS TANKERS LT συμφερόντων του Οικονόμου. Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 7 Μαρτίου
και αναμένεται να φτάσει στην Ιταλία στις 18 Μαρτίου.

SEA VINE το οποίο ανήκει στον στόλο της Sea World Management & Trading Inc, συμφερόντων του εφοπλιστή Βασίλη Λαλιώτη. Αναχώρησε από τη Ρωσία μεταφέροντας καύσιμα στις 28 Φεβρουαρίου κι αναμένεται να φτάσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 20 Μαρτίου.

Όπως είχε αποκαλύψει από την Παρασκευή το info-war.gr του Άρη Χατζηστεφάνου, φορτωμένα με ρωσικό πετρέλαιο προς λιμάνια της Δύσης είχαν αναχωρήσει και άλλα πετρελαιοφόρα ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με την εφαρμογή της Greenpeace το δεξαμενόπλοιο NISSOS CHRISTIANA με ελληνική σημαία, αναχώρησε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ την περασμένη Παρασκευή «μεταφέροντας ρωσικά ορυκτά καύσιμα προς άγνωστο προορισμό». Το συγκεκριμένο τάνκερ ανήκει σε εταιρεία η οποία έχει έδρα στη διεύθυνση Εθνάρχου Μακαρίου 2, δηλαδή κοινή έδρα με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Στην οικογένεια Αλαφούζου ανήκει και το τάνκερ NISSOS ANTIMILOS, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace αναχώρησε στις 4 Μαρτίου από τη Ρωσία. Το πλοίο, επίσης με ελληνική σημαία, ανήκει στην εταιρεία Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου και έχει την ίδια διεύθυνση με τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή, στο Νέο Φάληρο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αναχωρήσει από τη Ρωσία ένα ακόμη τάνκερ συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου και συγκεκριμένα το MINERVA ELEONORA, αλλά και το δεξαμενόπλοιο ARTEMIS της εταιρείας TSAKOS COLUMBIA SHIPMANAGEMENT, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου.
documentonews

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.