Έρχονται αυξήσεις-«φωτιά» στο ψωμί


Έως και 60% επάνω οι τιμές στα μαλακά σιτηρά τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Ούτε το καθημερινό ψωμί δεν θα μπορούν να προμηθεύονται εύκολα σε λίγο τα νοικοκυριά, που στενάζουν από την πρωτοφανή κρίση ακρίβειας. Όπως όλα δείχνουν, η εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους, οδηγούν αναπόφευκτα σε αντίστοιχες αυξήσεις αυτού του βασικού προϊόντος, με την τιμή της φραντζόλας των 500 γρ. να αναμένεται να περάσει κατά πολύ το 1 ευρώ.

«Οι πρώτες παραλαβές των μαλακών σιτηρών την προηγούμενη εβδομάδα ήταν έως και 60% επάνω. Το μικρό τσουβάλι από 13 – 15 ευρώ που ήταν παλιά, ξεπέρασε τα 22 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος.

«Το 20% των μαλακών σιτηρών το εισάγουμε από την Ουκρανία, το 10% από τη Ρωσία και το 5% από τη Μολδαβία», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι άλλες χώρες από τις οποίες η Ελλάδα προμηθεύεται σιτηρά έχουν σταματήσει τις εξαγωγές εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος εκτίμησε ότι οι αυξήσεις στο ψωμί είναι αναπόφευκτες. «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες αυξήσεις. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιες θα είναι αυτές, αλλά σίγουρα δεν θα σταματήσουμε εδώ. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει που θα φτάσουν οι αυξήσεις» τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι ήδη οι αρτοποιοί δυσκολεύονται πολύ να ανταπεξέλθουν εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.

«Από τον Νοέμβρη αρκετοί συνάδελφοι δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές και τις άλλες υποχρεώσεις προκειμένου να συγκεντρώσουν λεφτά για να πληρώσουν το ρεύμα και το φυσικό αέριο» ανέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ένα μικρό συνοικιακό αρτοποιείο από 1.000 ευρώ που πλήρωνε ηλεκτρικό ρεύμα, τώρα έχει φτάσει να πληρώνει 3.000 ευρώ.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.