Ουκρανική επιχείρηση προστασίας «ευαίσθητων κυβερνητικών εγγράφων και δεδομένων»


Η Ουκρανία ετοιμάζεται να μεταφέρει τα ευαίσθητα δεδομένα και τους διακομιστές της σε άλλη χώρα «εάν η εισβολή της Ρωσίας συνεχιστεί βαθύτερα στη χώρα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος κυβερνοασφάλειας στο Reuters.

Ο Βίκτορ Ζόρα, αναπληρωτής αρχηγός της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών και Προστασίας Πληροφοριών της Ουκρανίας, τόνισε ότι το τμήμα του έκανε σχέδια για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και μόνο το ότι εξετάζεται ένα τέτοιο σενάριο, υποδηλώνει ότι οι Ουκρανοί θέλουν να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε ρωσική απειλή για κατάσχεση ευαίσθητων κυβερνητικών εγγράφων.

«Προετοιμάζουμε το έδαφος», είπε ο Ζόρα. «Το Σχέδιο Α ήταν η προστασία της υποδομής πληροφορικής εντός της Ουκρανίας. Η μετακίνησή του σε μια άλλη χώρα θα ήταν μόνο ένα σχέδιο Β ή Γ».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη αποστείλει εξοπλισμό και εφεδρικά στοιχεία σε πιο ασφαλείς περιοχές της Ουκρανίας πέρα ​​από τις δυνατότητες των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες ξεκίνησαν την στρατιωτική τους επιχείρηση στις 24 Φεβρουαρίου και πολιορκούν πολλές πόλεις.

Τον περασμένο μήνα ο Ζόρα είπε στο Politico ότι υπήρχαν σχέδια για μεταφορά κρίσιμων δεδομένων από το Κίεβο σε περίπτωση που αυτό απειληθεί, αλλά οι προετοιμασίες για πιθανή μεταφορά δεδομένων στο εξωτερικό προχωρούν ένα βήμα παραπέρα.

Η Ουκρανία έχει λάβει προσφορές για τη φιλοξενία δεδομένων από διάφορες χώρες, είπε ο Ζόρα, αρνούμενος να τις κατονομάσει. Για λόγους εγγύτητας «θα προτιμηθεί μια ευρωπαϊκή τοποθεσία», είπε.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Όλες οι προτάσεις είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες και αξίζει να εξεταστούν».

Ο Ζόρα έδωσε λίγες λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να εκτελεστεί μια τέτοια κίνηση, αλλά είπε ότι οι προηγούμενες προσπάθειες να κρατηθούν τα κυβερνητικά δεδομένα μακριά από τη Ρωσία, περιελάμβαναν είτε τη φυσική μεταφορά διακομιστών και αφαιρούμενων συσκευών αποθήκευσης, είτε την ψηφιακή μετάβαση δεδομένων από μια υπηρεσία ή διακομιστή σε έναν άλλο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.