Οι Έλληνες ""τρέχουν "" στήν Βουλγαρία για καύσιμα καί τρόφιμα..Η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα!!


 


 Ουρές σχηματίζονται τα Σαββατοκύριακα -κυρίως- στον Προμαχώνα από Έλληνες οδηγούς οι οποίοι εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και της τεράστιας αύξησης στην τιμή της βενζίνης φτάνουν μέχρι τη Βουλγαρία για να προμηθευτούν από εκεί καύσιμα, τα οποία είναι ιδιαίτερα φθηνά.

 Οι Βορειοελλαδίτες πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία για να ψωνίσουν, από καύσιμα μέχρι άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και άλλα.

 Όπως οι ίδιοι λένε, στις γειτονικές χώρες βρίσκουν βενζίνη στην τιμή του 1,40 ή 1,30 ευρώ. Επίσης, ψωνίζουν τρόφιμα, ρούχα και αλκοολούχα ποτά, συνδυάζοντας μια βόλτα, αφού πληθωρισμός πλήττει και το καλάθι της νοικοκυράς στη χώρα μας.

Έρχεται μηχανισμός ελάφρυνσης μετά το άλμα στις τιμές – Ποιους θα αφορά

 Παρέμβαση προκειμένου να περιοριστεί η υπέρμετρη επιβάρυνση από το κόστος των καυσίμων για τα ευάλωτα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση. Τόσο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκαν το Σάββατο για πρώτη φορά στο ζήτημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα που αφορούν τα καύσιμα, οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

 O υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια για τη στήριξη -και σε αυτή την περίπτωση, όπως με τα ενεργειακά τιμολόγια- των αδυνάμων, δηλαδή των χαμηλών εισοδημάτων και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.