Στίβος: Πρωταθλητής Κόσμου ο Τεντόγλου


Πρωταθλητής Κόσμου αναδείχθηκε ο ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου στον κλειστό στίβο, με εκπληκτικό άλμα στα 8,55 μ., στη «Σταρκ Αρένα» του Βελιγραδίου.

Μάλιστα το χρυσό άλμα του Τεντόγλου ήταν το δεύτερό του στον αγώνα, ενώ είχε προηγηθεί ένα άλλο εξαιρετικό, που κρίθηκε άκυρο για χιλιοστά του μέτρου! Ο νεαρός πρωταθλητής, που σήμερα γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του, έδειξε έκπληκτος από την υπόδειξη των κριτών, αλλά δεν απογοητεύτηκε.

Ακολούθησε ένα άκυρο άλμα, ένα στα 8,26 μ. και ένα στα 8,51 μ., όταν πια ο αγώνας είχε κριθεί. Ο Τεντόγλου άφησε και μία προσπάθεια (την πέμπτη). Οι άλλοι αθλητές δεν πλησίασαν καν την επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή.

Η σημερινή επίδοση του Τεντόγλου είναι η 6η καλύτερη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και κορυφαία παγκοσμίως από το 2009.

Αποτελεί φυσικά και πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, πολύ μακριά από το δικό του 8,38 μ. , από το 2019. Ο ίδιος έχει πηδήξει 8,60 μ. στον ανοιχτό, όπου το ρεκόρ ανήκει στον Λούη Τσάτουμα (8,66 μ.).

«Περισσότερο και από τους αντιπάλους, φοβόμαστε τον κορονοϊό», έλεγε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, τις παραμονές του αγώνα στο Βελιγράδι: «Είμαστε πανέτοιμοι για όλα, αλλά δεν υπάρχουν σίγουρα γκολ στον στίβο. Ένα καλό σουτ μπορεί και να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι».

Το βάθρο μοιράστηκαν με τον Τεντόγλου ο Σουηδός Μόντλερ με 8,38 μ. και ο Αμερικανός Ντέντι με 8,27 μ. Ο επίσης Αμερικανός Λόσον έμεινε τέταρτος με 8,19 μ.

Πέρα από το χρυσό μετάλλιο του Τόκιο, ο Τεντόγλου μετράει δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού στίβου και ένα στον ανοιχτό.

Στο Βελιγράδι, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε τη συμπαράσταση περίπου 30 φιλάθλων, που ταξιδεψαν οδικώς με πούλμαν από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γρεβενά, ντυμένοι με μπλουζάκια που έγραφαν το όνομά του.

Στο ξεκίνημα της ελληνικής συμμετοχής δεν υπήρξε κάποια διάκριση.

Ο πρωτάρης σε μεγάλη διάκριση Νίκος Ανδρικόπουλος κατετάγη 12ος (τελευταίος) στο τριπλούν, με άλμα στα 16,05 μ. στον τελικό. Στο αγώνισμα δεν έγινε προκριματικός. Κέρδισε ο Κουβανός Λάζαρο Μαρτίνες με 17,62 μ.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε 6η στην προκριματική σειρά της στα 60 μ. με επίδοση 7.35, αφού προδόθηκε από την εκκίνησή της.

Η Ειρήνη Βασιλείου έμεινε τελευταία (6η) στη δική της σειρά της στα 400 μ. με χρόνο 53.62.

Στο Βελιγράδι έχουν ταξιδέψει επίσης οι εμποδιστές Κώστας Δουβαλίδης και Ελισάβετ Πεσιρίδου, ενώ ο επικοντιστής Εμμανουήλ Καραλής αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.