Μητσοτάκης: «Θα στείλουμε στρατό στην Ουκρανία αν μας το ζητήσει το ΝΑΤΟ»



Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση για το εάν θα στείλει η Ελλάδα στρατό στην Ουκρανία: «Εάν μας το ζητήσει το ΝΑΤΟ, θα στείλουμε δυνάμεις, ωστόσο, η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο».

Αναφορικά με την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία υποστήριξε ότι κανείς δεν περίμενε ότι ο Β.Πούτιν τελικά θα επιτεθεί. 

«Παρείχε σε όλους διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κάνει οποιαδήποτε επίθεση. Κανείς δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο, ούτε η Δύση ούτε ο ίδιος ρωσικός λαός», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως είμαστε μπροστά σε έναν νέο κόσμο και απευθύνοντας έκκληση να σταματήσουν τώρα οι καταστροφικές εχθροπραξίες.

Ερωτηθείς για την απόφαση να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ηθικά σωστή την απόφαση, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. «Είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού αυτές, Δεν έχω καμία υποχρέωση να ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και επίσης δεν πιστεύω στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποιο δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία στο ανώτατο επίπεδο. «Αυτόν τον πόλεμο τον επέλεξε προσωπικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και ο ρωσικός λαός», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το βασικό θα ήταν να τελειώσει ο πόλεμος τώρα που μιλάμε. «Έχουν φύγει 1 εκατ. πρόσφυγες μέσα σε μία εβδομάδα. Η Ρωσία είναι απομονωμένη και είναι βέβαιο πως αλλάζουν και οι μεταξύ μας σχέσεις».

Για τη στάση της Τουρκίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πολύ γρήγορα η Άγκυρα θα αντιληφθεί ότι ο αναθεωρητισμός και η προβολή αυτοκρατορικών φιλοδοξιών δεν είναι δημοφιλής. «Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ρητορική και θα το αντιληφθεί πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Για την ακρίβεια και τις ΑΠΕ είπε: «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι μονόδρομος: όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα. Θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό φυσικό αέριο» και πρόσθεσε «θέλουμε να καταστήσουμε ένα καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου. Αύριο θα γίνουμε η πύλη εισόδου για την Ευρώπη για το υδρογόνο. Ο λιγνίτης εξακολουθεί να είναι πανάκριβος. Η δε απολιγνιτοποίηση ήταν σε ένα βαθμό δρομολογημένη και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή ο λιγνίτης δεν είναι λύση στο πρόβλημα».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.