Επίθεση στο Προξενείο της Ελλάδας στήν Μαριούπολη: Δεν επιβεβαιώνει το ΥΠΕΞ


 



Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρόξενος είναι ασφαλής, καθώς επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Το χτύπημα έγινε μάλιστα την ώρα που στην πόλη είχε κηρυχθεί κατάπαυση πυρός προκειμένου να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και να φύγουν οι άμαχοι της περιοχής.

Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων από την πόλη.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι Ουκρανοί νεοναζί προσπαθούν να «τινάξουν» εκ νέου την εκεχειρία στην αέρα, καθώς όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του OPEN στη Ρωσία, Θανάσης Αυγερινός, οι Ουκρανοί που ελέγχουν ως επί το πλείστον τον κυρίως αστικό ιστό της Μαριούπολης δεν αφήνουν τους πολίτες να εγκαταλείψουν την πόλη!

Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες, ακόμα και μικρά παιδιά.

Μάλιστα σε μία σοκαριστική πληροφορία, η οποία μεταδίδεται και από ρωσικά δίκτυα, Ουκρανοί παραστρατιωτικοί, πολλοί εκ των οποίων μέλη του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ, τοποθετούν πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά έξω από νοσοκομεία, εκπαιδευτήρια και κατοικίες!

Να θυμίσουμε ότι οι Έλληνες ομογενείς είναι ρωσόφιλοι και γι’ αυτό εδώ και χρόνια βιώνουν την τρομοκρατία από τους νεοναζί του Κιέβου.
Τι λένε διπλωματικές πηγές

Διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών προς το παρόν δεν επιβεβαιώνουν την επίθεση στο Γενικό Προξενείο στην Μαριούπολη.

«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για χτύπημα εναντίον του κτιρίου του ΟΑΣΕ, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο στην Μαριούπολη. Ο Γενικός Πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.