Εκτός Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η Ρωσία



Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Νταβός της Ελβετίας από τις 22 έως τις 26 Μαΐου, αποφάσισε να 'παγώσει' τις σχέσεις του με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, διευκρινίζοντας ότι δεν θα έχει καμία σχέση με πρόσωπα ή οντότητες που στοχοθετούνται από κυρώσεις.

«Ύστερα από την καταδίκη της εν εξελίξει επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Φόρουμ συμμορφώνεται με τις διεθνείς κυρώσεις που είναι σε εξέλιξη», δήλωσαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής που είναι γνωστή ως Φόρουμ του Νταβός, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του αμερικανικού ιστότοπου Politico.

«Κατά συνέπεια, το Φόρουμ 'παγώνει' όλες τις σχέσεις με ρωσικές οντότητες και δεν θα έχει σχέσεις με κανένα πρόσωπο ή οντότητα στην οποίο επιβάλλονται κυρώσεις», προσέθεσαν οι διοργανωτές, «συμπεριλαμβανομένης» και της ετήσιας συνόδου, όπως διευκρίνισαν.

Το φόρουμ αυτό συγκεντρώνει την ελίτ του πολιτικού και οικονομικού κόσμου και της διπλωματίας στο Νταβός, στο γνωστό θέρετρο σκι των Άλπεων.

«Οι ημέρες με τη σαμπάνια και το χαβιάρι στο Νταβός τελείωσαν. Ή τουλάχιστον με το χαβιάρι», έγραψε σε ειρωνικό τόνο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έχουν παρέμβει πέντε φορές στο Νταβός από το 2007, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο, που θυμίζει ότι ο σημερινός Ρώσος πρόεδρος είχε επίσης προσκληθεί το 2015 μετά την εισβολή στην Κριμαία, αλλά αποφάσισε τελικά να μην συμμετάσχει.

Ο ιδρυτής του φόρουμ του Νταβός Κλάους Σβάαμπ είχε δηλώσει τότε πως ήλπιζε ότι η εκδήλωση θα μπορούσε να χρησιμεύσει για να «οικοδομηθούν γέφυρες» μεταξύ των διαφορετικών πλευρών στη σύγκρουση που τότε ξεκινούσε στην Ουκρανία.

Το 2021, ο Πούτιν παρενέβη διαδικτυακά στο Νταβός, όταν το φόρουμ είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας της Covid-19 και είχε αντικατασταθεί από διαδικτυακές συνεδριάσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.