Κωνσταντινούπολη: Παρέλυσε λόγω χιονιά, σταμάτησαν τα λεωφορεία, ακυρώθηκαν πτήσεις, έκλεισαν σχολεία


Η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη.

 Η πόλη έχει παραλύσει από τη σφοδρή χιονόπτωση που συνεχίζει να την πλήττει.

Εξαιτίας του χιονιού, έχει σταματήσει η κυκλοφορία των λεωφορείων στην Κωνσταντινούπολη, περισσότερες από 200 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί και τα σχολεία να έχουν κλείσει.

Η εταιρία Turkish Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει σήμερα 180 πτήσεις, 162 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και 18 από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένεται να ακυρώσει και άλλες πτήσεις αύριο Σάββατο (12.03.2022), καθώς οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus ανέφερε ότι περίπου 30 εσωτερικές πτήσεις της θα ακυρωθούν σήμερα.

Τα λεωφορεία, τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι οδικοί άξονες της οποίας είναι καλυμμένοι από το χιόνι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της πόλης ζήτησε επίσης από τους οδηγούς να αποφεύγουν τις “μη απαραίτητες” μετακινήσεις.

Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα πανεπιστήμια, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους χθες Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστά ως τη Δευτέρα, ενώ τα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 12:00 ως τις 19:00 σήμερα.

Εκπρόσωπος της IGA, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, του πιο πολυσύχναστου της Ευρώπης το 2021, επεσήμανε ότι παραμένει ανοικτό σήμερα, εκτιμώντας ότι περίπου 770 πτήσεις αναμένονται σε αυτό, έναντι σχεδόν 1.000 που καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά.

Στα τέλη Ιανουαρίου το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του για δύο ημέρες λόγω της χιονόπτωσης.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.