Κυβέρνηση: Κόβει την δωρεάν διανομή γευμάτων στα δημόσια σχολεία


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΒΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Όπως ενημερώνει η Θεανώ Φωτίου στα χέρια κάθε σχολικής μονάδας έφτασε ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν πως με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ακυρώνεται ο διαγωνισμός του ΟΠΕΚΑ για τα σχολικά γεύματα για τις χρονιές 2021-2022, 2022-2023 (με δυνατότητα επέκτασης το 2023-2024), επειδή δεν τηρήθηκε η Ευρωπαϊκή Οδηγία περί υγιούς ανταγωνισμού και αποκλείστηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για απευθείας αναθέσεις της τροφοδοσίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι αναθέσεις λαμβάνουν χώρα φυσικά εκτός διαγωνισμού. Την στιγμή που ο πληθωρισμός φτωχοποιεί ολοένα και περισσότερο τα μικρομεσαία νοικοκυριά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει συνειδητά να κλείσει τα μάτια στην αύξηση της παιδικής φτώχειας και αφήσει τους μαθητές των δημόσιων σχολείων στην τύχη τους διακόπτοντας την δωρεάν παροχή γευμάτων. Φυσικά η κίνηση αυτή από πλευράς της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου αντανακλά στην ευρύτερη ροπή του επιτελικού κράτους προς την ιδιωτικοποίηση.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου:

«Αυτή η κατάσταση οφείλεται στο εξής: Ο φετινός διαγωνισμός για τα σχολικά γεύματα είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο διότι η κυβέρνηση είχε μεθοδεύσει με απαράδεκτους όρους την ανάθεση του μεγάλου όγκου των γευμάτων σε ελάχιστες μεγάλες επιχειρήσεις ημετέρων. Και χρειάστηκε να ψηφίσει η Βουλή μια έωλη ρύθμιση για κατ’ εξαίρεση ανάθεση των έργων εκτός διαγωνισμού, δήθεν λόγω απρόβλεπτων έκτακτων κωλυμάτων, για να μπορέσει να ξεκινήσει τη διανομή γύρω στα Χριστούγεννα. Τελικά ούτε καν με αυτήν την παράκαμψη του νόμου, στα πρότυπα των απευθείας αναθέσεων δήθεν λόγω πανδημίας, κατάφερε η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια κανονικότητα στη χορήγηση των σχολικών γευμάτων».

«Ο πραγματικός λόγος της νέας διακοπής είναι ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα υπό τις πιέσεις της κοινωνίας που είχε αγκαλιάσει εξαρχής τον καινοτόμο θεσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τα αντιμετωπίζει σαν μία υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώσει, χωρίς να πιστεύει ότι αποτελούν βασικό παιδαγωγικό εργαλείο, ούτε μέτρο κατά της παχυσαρκίας και υπέρ της υγιεινής διατροφής των παιδιών. Σήμερα, τα σχολικά γεύματα, με τη ραγδαία φτωχοποίηση οικογενειών από αδύναμα και μεσαία στρώματα, αποκτούν κομβικό ρόλο κατά της παιδικής φτώχειας που αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία δυο χρόνια λόγω του πληθωρισμού και της τεράστιας ακρίβειας, τόσο στην ενέργεια, όσο και σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης που αυτή συμπαρασύρει.

Καλούμε την κυβέρνηση τώρα να συνεχίσει αμέσως τη διανομή των σχολικών γευμάτων και να τα επεκτείνει σε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της χώρας» καταλήγει η Θεανώ Φωτίου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.