Σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η συνομιλια μεταξύ Κιέβου - Μόσχας



Σήμερα Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), η συνομιλία μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.
Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Mykhailo Podoliak ανέφερε στο Twitter πως το Κίεβο «δεν θα παραιτηθεί από τις θέσεις του», ούτε «θα ακούσει τα ρωσικά τελεσίγραφα».

Τα αιτήματα της Ουκρανίας τόνισε είναι να σταματήσει ο πόλεμος και να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη χώρα.
Ο ίδιος εκτιμά πως θα υπάρξουν αποτελέσματα στις σημερινές συνομιλίες. «Η Ρωσία έχει γίνει πιο ευαίσθητη με τις ουκρανικές θέσεις, έχει αρχίσει να μιλά εποικοδομητικά», λέει σε βίντεο που ανήρτησε.

Υπάρχουν ελπίδες ότι οι συνομιλίες θα ανοίξουν το δρόμο για την απομάκρυνση περισσότερων αμάχων, ιδιαίτερα από περιοχές που βομβαρδίζονται από τη Μόσχα, όπως η Μαριούπολη.
Η διοίκηση της πόλης δήλωσε την Κυριακή ότι μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για την πολιορκημένη πόλη δεν είχε φτάσει και οι παγιδευμένοι κάτοικοι χρειάζονταν απεγνωσμένα βοήθεια.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν «ακραίες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό και φάρμακα» και πολλοί έχουν καταφύγει σε «μη θερμαινόμενα υπόγεια», δήλωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε σε μια ομιλία του στο Facebook την Κυριακή ότι η ομάδα του συνεχίζει να εργάζεται στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να κανονίσει μια συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.