Ρωσία: Κυβερνητική επιτροπή ανάβει «πράσινο φως» στην κρατικοποίηση ξένων εργοστασίων



Μια κυβερνητική επιτροπή της Ρωσίας ενέκρινε το πρώτο βήμα για την κρατικοποίηση εργοστασίων ξένης ιδιοκτησίας που έκλεισαν τις επιχειρήσεις στη χώρα, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» ανέφερε ότι η επιτροπή υποστηρίζει νομοσχέδιο που επιτρέπει σε εταιρείες με ξένο μετοχικό κεφάλαιο «μη φιλικών κρατών» άνω του 25%, να υπαχθούν σε ρωσική διοίκηση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να σωθούν θέσεις εργασίας.

Αρκετές ξένες εταιρείες, όπως η Toyota, η Nike και η IKEA ανακοίνωσαν το προσωρινό κλείσιμο των καταστημάτων και των εργοστασίων τους στη Ρωσία, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο Κρεμλίνο να σταματήσει τον πόλεμο.

«Αυτό είναι ένα ακραίο μέτρο, αλλά δεν θα ανεχτούμε να μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και θα προστατεύσουμε τον λαό μας. Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος, όχι εναντίον της Ρωσίας συνολικά, αλλά εναντίον των πολιτών μας», επεσήμανε χθες ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) και γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος Αντρέι Τουρτσάκ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.