Διακίνηση στρατιωτικού υλικού από Ρουμανία στόν 'Εβρο για στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδος- ΗΠΑ στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελληνοαμεριμανικής Αμυντικής Συνεργασίας.


 


  Στρατιωτικός εξοπλισμός των ΗΠΑ, στον οποίο περιλαμβάνονται και άρματα μάχης, μεταφέρεται με νταλίκες από τη Ρουμανία στην Ξάνθη, μέσω του νομού Εβρου, όπου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διεξαχθεί κοινή ελληνοαμερικανική άσκηση.

Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες στο facebook από το Svilengrad της Βουλγαρίας και δείχνει νταλίκες να μεταφέρουν άρματα μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ

Από τη Ρουμανία

Το βίντεο κοινοποιήθηκε και αναδημοσιεύτηκε από πολλούς κατοίκους του Εβρου και γενικότερα στην Ελλάδα, αφού οι κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι φυσικό να προκαλούν έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr, τα συγκεκριμένα άρματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που εμφανίστηκαν απόψε στο γειτονικό προς τον Εβρο Σβίλενγκραντ, προέρχονται από τη Ρουμανία και ανήκουν στις δυνάμεις των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα Τρίτη, μέσω του Ορμενίου θα φτάσουν στην Ελλάδα και αφού διασχίσουν τον νομό Εβρου θα καταλήξουν στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Εκεί θα πάρουν μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 18 Μαρτίου.
Καταπλέει το γιγαντιαίο οχηματαγωγό

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που γίνονται παρόμοιες ασκήσεις στο Πετροχώρι, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ελληνοαμεριμανικής Αμυντικής Συνεργασίας.

Αφού ολοκληρωθούν οι ασκήσεις, όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα φορτωθεί στο γιγαντιαίο αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο LIBERTY PASSION  που θα καταπλεύσει από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου.

Κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές ως τώρα στην Αλεξανδρούπολη.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.