Η Ισπανία προαναγγέλλει μείωση των τιμών της ενέργειας με ή χωρίς ευρωπαϊκή συναίνεση


Η Ισπανική κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη -σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβέρνησης, όπως της Ελλάδας- να προχωρήσει σε γενναία μείωση των τιμών της ενέργειας, ανεξαρτήτως της βούλησης των Ευρωπαίων, αν και την επιθυμεί.

Ο υπουργός Προεδρίας, Φελίξ Μπολιάνος, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και της βενζίνης στο επόμενο διάταγμα που σκοπεύει να εγκρίνει στις 29 Μαρτίου, είτε συναινέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε όχι.

Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε στο Κογκρέσο με το Λαϊκό Κόμμα, το πρώτο από τα κόμματα με τα οποία συναντήθηκε στο πλαίσιο του γύρου επαφών που έχει ξεκινήσει για να εξετάσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Μπολιάνος τόνισε ότι η εκτελεστική εξουσία έχει «πλήρη επίγνωση» του κόστους να φουλάρεις το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, να πληρώσεις το λογαριασμό του ρεύματος και να κρατήσεις ζεστό το σπίτι.

«Και, για τον λόγο αυτό, αυτό που θα κάνει η Κυβέρνηση είναι να μειώσει την τιμή» αυτών των τριών υπηρεσιών, είπε, χέρι-χέρι με τους Ευρωπαίους εταίρους», ελπίζοντας να γίνει αυτό και με τη στήριξη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

Στόχος, όπως είπε είναι να προστατευθούν πολίτες, εταιρείες και ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οικογένειες που έχουν αυτή την περίοδο μεγαλύτερες συσκολίες.

Παράλληλα θέλησε να ξεκαθαρίσει πως είτε υπάρχει ευρωπαϊκή συναίνεση είτε όχι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια πτώση τιμών που θα είναι «άμεση και απλή» για τα ισπανικά νοικοκυριά, τις εταιρείες και τους αυτοαπασχολούμενους.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.