Έλεγχος τής ΕΕ εάν η Ρωσσία χρησιμοποιεί τά κρυπτονομίσματα γιά νά παρακάμψει τις κυρώσεις που τής έχουν επιβληθεί!


 


 Εταιρεία-κολοσσός των κρυπτονομισμάτων έχει μπλοκάρει τους λογαριασμούς των Ρώσων που έχουν υποστεί κυρώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά εάν χρησιμοποιούνται ψηφιακά νομίσματα ή περιουσιακά στοιχεία για να παρακαμφθούν οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε ρωσικές τράπεζες μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Ενδεικτικό είναι ότι τη Δευτέρα εκτοξεύθηκαν οι όγκοι των συναλλαγών μεταξύ του ρωσικού νομίσματος και του κρυπτονομίσματος Tether, καθώς το τοπικό νόμισμα έπεσε σε ιστορικό χαμηλό λόγω των κυρώσεων της Δύσης.


Ωστόσο, η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance -μία εκ των κολοσσών του τομέα- έχει μπλοκάρει τους λογαριασμούς όλων των Ρώσων πελατών που έχουν γίνει στόχοι των κυρώσεων.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου της ΕΕ, το μπλοκ γνωρίζει ότι τα κρυπτοσυστήματα θα μπορούσαν να είναι μια «πιθανή παρακαμπτήρια οδός» για την αποφυγή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ένωση και τις άλλες δυτικές δυνάμεις.

Για τον λόγο αυτό, η εκτελεστική Επιτροπή της ΕΕ έχει ήδη εξετάσει εκθέσεις στον Τύπο σχετικά με τα κρυπτοσυστήματα, ενώ έχει λάβει και απευθείας πληροφορίες, είπε ο αξιωματούχος.

«Η αύξηση της αξίας ορισμένων από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ίσως είναι μια απάντηση στις προσπάθειες παράκαμψης των κυρώσεων. Το εξετάζουμε, αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση», σημείωσε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, που χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, την κρυπτογραφία για την επαλήθευση και την ασφάλεια των συναλλαγών, χωρίς την παρέμβαση μεσάζοντα.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.