Εμπορικός κόσμος Πάτρας στόν Α.Τσίπρα...Η αγορά έχει νεκρώσει πριν τον πόλεμο, από το φθινόπωρο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ .


 


  Τη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η αγορά με την έκρηξη του ενεργειακού κόστους περιέγραψαν έμποροι, καταστηματάρχες και καταναλωτές στην Πάτρα στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Κοινή διαπίστωση των περισσοτέρων ήταν ότι η ακρίβεια ήρθε πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, με αρκετούς να καταγγέλλουν πως «η αγορά έχει νεκρώσει ήδη από το φθινόπωρο, όταν άρχισαν να έρχονται φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος».

«Σαν επιχείρηση λειτουργούμε 25 χρόνια. Είναι πολύ δύσκολα. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά. Όλα τα λεφτά πάνε στους λογαριασμούς και στις υποχρεώσεις του σπιτιού και να φάνε» είπε ένα ζευγάρι νέων που διατηρεί κατάστημα ένδυσης, εξηγώντας ότι «τα ρούχα πλέον είναι πολυτέλεια».

Άλλος έμπορος που συνεχίζει την οικογενειακή επιχείρηση στο κέντρο τη Πάτρας από το 1929 σημείωσε πως «η ενέργεια μας έχει τσακίσει. Αυτά τα χρήματα που λείπουν από την αγορά πηγαίνουν στην ενέργεια. Έχει πέσει ο τζίρος 30-40% . Δεν ξέρω ο παππούς μου με τον πόλεμο πώς ήταν... εγώ είμαι 25 χρόνια έμπορος, είναι η χειρότερη στιγμή».

Καταστηματάρχης από το χώρο του βιβλίου έκανε λόγο για πτώση τζίρου στο 50%. «Η πτώση του τζίρου ήρθε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μετά τη ΔΕΗ , από τότε δηλαδή που ήρθαν δηλαδή οι λογαριασμοί της ενέργειας, τελείωσε η αγορά. Ειδικά τους τελευταίους μήνες. Όταν ήρθαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, με τις ρήτρες αναπροσαρμογής στους πολίτες τελειώσαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ άλλος τόνισε πως «τώρα που έρχεται η περίοδος που θα πρέπει να επιστραφούν οι προκαταβολές για την πανδημία, μέσα στον εκρηκτικό συνδυασμό αυξημένων λογαριασμών, μείωσης τζίρου και αύξησης του κόστους λειτουργίας, οδηγούμαστε σε απελπισία».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.