ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ:""ΚΑΝΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!""





«Κάντε οικονομία!». Aυτή ήταν η δραματική και απροσδόκητη έκκληση που απηύθυνε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF.

H Γερμανίδα επικεφαλής της Επιτροπής τόνισε ότι επίκεινται προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας κυρίως για τη βιομηχανία, νέες οδοί για την παράδοση ενέργειας αλλά και επέκταση το συντομότερο δυνατόν της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εάν συνδυαστούν όλα αυτά, όπως είπε, «μπορούμε να γίνουμε πολύ πιο γρήγορα ανεξάρτητοι από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε ταυτόχρονα τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνέχιση των εισαγωγών ρωσικών καυσίμων στην Ευρώπη, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και μολονότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ήδη απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου.
Πιο εύκολο για τις ΗΠΑ να επιβάλουν εμπάργκο

H πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ωστόσο ότι μεταξύ των δυτικών συμμάχων υπάρχει γενικά ομοφωνία ως προς τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, στο θέμα όμως του ρωσικού πετρελαίου είναι πιο εύκολο για τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο βήμα από ό,τι η ΕΕ, επειδή δεν εξαρτώνται τόσο άμεσα από τη Ρωσία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, μια «υπερβολική» άνοδος στις τιμές των καυσίμων, θα «αποδυνάμωνε» την Ευρώπη τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι «να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα έναντι του Πούτιν, χωρίς όμως να ζημιωνόμαστε και εμείς».


Οικονομία
Φον ντερ Λάιεν: «Κάντε οικονομία στην ενέργεια!»

Έκκληση στους καταναλωτές για εξοικονόμηση ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων στη Ρωσία απηύθυνε σε συνέντευξή της στο ZDF η πρόεδρος της Κομισιόν.

Οικονομία στην ενέργεια ενόψει δύσκολων ενεργειακά ημερών

H Γερμανίδα επικεφαλής της Επιτροπής τόνισε ότι επίκεινται προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας κυρίως για τη βιομηχανία,νέες οδοί για την παράδοση ενέργειας αλλά και επέκταση το συντομότερο δυνατόν της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εάν συνδυαστούν όλα αυτά, όπως είπε,  «μπορούμε να γίνουμε πολύ πιο γρήγορα ανεξάρτητοι από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε ταυτόχρονα τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συνέχιση των εισαγωγών ρωσικών καυσίμων στην Ευρώπη, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και μολονότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ήδη απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου.



Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ, ο οποίος τάχθηκε επίσης κατά ενός μποϊκοτάζ του ρωσικού φυσικού αερίου χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» την επίδραση των «υψηλών, ανεξέλεγκτων τιμών ενέργειας» για τη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία και βέβαια τους καταναλωτές. Mάλιστα, όπως παρατηρεί, εάν η Γερμανία αποχωρούσε από τα σχετικά φθηνά συμβόλαια προμήθειας ενέργειας, θα έπρεπε να συναφθούν νέες ενεργειακές συμβάσεις με πολύ χειρότερους όρους.

 Με πληροφορίες από τήν  dw.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.