Πολάκης προς Πλεύρη: ''Ο κορονοϊός δεν είναι ανεμοβλογιάΚατά τη χθεσινή του ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, ο Π. Πολάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για τη διαχείριση της πανδημίας ειδικότερα κατά τους τελευταίους εφτά μήνες της θητείας του κ. Πλεύρη. 

Κύρια σημεία της ομιλίας: 

Αρχικά ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής της διάταξης που αφορά στους επιμελητές του ΕΣΥ.
“Υπάρχει νόμος του 2009 ο οποίος λέει ότι ο νεοπροσληφθείς Επιμελητής Β΄ προχωρεί σε ατομική κρίση στην πενταετία και όχι σε ανοιχτή κρίση, κατά την οποία μπορεί κάποιος άλλος να βάλει τα χαρτιά του και να χάσει τη θέση του. Φεύγει κόσμος από αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανέφερε ότι: “το Νοσοκομείο της Σπάρτης ήταν δική μας ιδέα και πρόταση προς το Ίδρυμα Νιάρχος αλλά δυστυχώς τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου προσπαθείτε να την εντάξετε στο δικό σας πολιτικό σχέδιο της ιδιωτικοποίησης και του γλεντιού των ιδιωτών. Ενδεικτική είναι η ακύρωση της δωρεάς των κυκλοτρονίων παραγωγής ραδιοφαρμάκου καθώς αυτή τη στιγμή έχει παραμείνει ένας εισαγωγέας, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πολλαπλάσια από ότι πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης”.

Σχετικά με την πανδημία τόνισε:
• Κ. Πλεύρη, επί θητείας σας, σε επτά μήνες έχουμε 13.760 νεκρούς, δηλαδή παραπάνω από όσους είχαμε από την αρχή της πανδημίας μέχρι την ημέρα που αναλάβατε. Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κ. Πλεύρη;
• Θυμάστε τον ομογάλακτό σας στο ΛΑΟΣ, τον κ. Γεωργιάδη να ουρλιάζει από τα κανάλια ότι είμαστε δώδεκα φορές καλύτερα από το Βέλγιο, πριν από κανένα χρόνο, ενάμιση; Είχαν αυτοί τότε 1.200 θανάτους κι εμείς 120 ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Σήμερα, λοιπόν, έχουμε περάσει και το Βέλγιο και την Ιταλία. Από όλες τις δυτικές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου είμαστε πρώτοι. Είναι 2.651 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
• Δεν καταλάβατε ότι, ο κορωνοϊός δεν είναι ανεμοβλογιά και θα υπάρξουν μεταλλάξεις που δεν θα τις πιάνουν τα εμβόλια. 
• Βγάλατε τους υγειονομικούς, 6.000 ανθρώπους στο δρόμο, τους έχετε στην πείνα και έπρεπε να ντρέπεστε γι’ αυτό. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΗΜΕΡΑ.
• Υπάρχουν πάνω από 1.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, για διάφορους λόγους, οι οποίοι δουλεύουν. Οι άλλοι 6.000 γιατί είναι στην πείνα; Για την ιδεοληψία σας; Γιατί έχετε το πάρει προσωπικά; Γιατί τους εκδικείστε; 
• Στο θέμα των ΜΕΘ αποτύχατε πλήρως: Στους 25.000 νεκρούς, οι 16.500 την 1η Μαρτίου -με τα στοιχεία που βγήκαν από τον ΕΟΔΥ και τα οποία είχατε, αλλά δεν τα είπατε- πέθαναν εκτός ΜΕΘ. 
• Και τέλος, κ. Πλεύρη, δεν φέρατε τα φάρμακα. Εσείς φέρατε τη μολνουπιραβίρη με 5.000 δόσεις και είχατε ευρείες ενδείξεις. Και τώρα που φέρατε το Paxlovid, το οποίο έχει 89% αποτελεσματικότητα σε αυτούς που έχουν τις πιθανότητες να εξελιχθούν βαριά, σκληρύνατε τις ενδείξεις. Βάλατε στο σημερινό δελτίο Τύπου ότι πρέπει να χορηγείται στη νεφρική ανεπάρκεια. Έχει πλήρη αντένδειξη στη νεφρική ανεπάρκεια το φάρμακο Paxlovid. Αυτοί που σας φτιάχνουν τα επιστημονικά δελτία Τύπου να ξαναγυρίσουν στην Ιατρική, να ξαναδιαβάσουν και να πάρουν πτυχίο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.