Νέα απαράδεκτη καί προσβλητική δήλωση Γ.Στουρνάρα!!""Τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι πολίτες""


 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΜΕ ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ....ΣΕ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΞΕΧΝΑΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ..
ΑΛΛΑ.....ΜΟΧΘΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ....ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ ....ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

 Μετά την προσβλητική δήλωση πως «τα νοικοκυριά έχουν μεγάλες αποταμιεύσεις και αντέχουν», ο Γιάννης Στουρνάρας, επανέρχεται με νέα δήλωση.

«Τα λεφτά δεν φυτρώνουν στα δέντρα και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι πολίτες», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε σεμινάριο που διοργάνωσε η ΤτΕ με την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας συνεχίζοντας τις νουθεσίες, ανέφερε ότι οι πολίτες θα πρέπει επίσης να κατανοήσουν πως το κάθε ευρώ έχει αξία, και ότι σε αυτήν προσπάθεια, πέρα από τη διδασκαλία βασικών οικονομικών εννοιών και εργαλείων, έχει και η ενίσχυση θετικών συμπεριφορών μέσα από την καλλιέργεια των λεγόμενων μικροσυνηθειών, από μικρή ηλικία.

«Είμαστε, τελικά, οι συνήθειές μας, όπως είχε πει ο Αριστοτέλης. Και υπάρχουν πράγματι πολλοί τρόποι που μπορούμε να διδάξουμε τους νέους έννοιες όπως επιθυμίες, επιλογές και αποταμίευση για μελλοντική χρήση», τόνισε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα προέβλεψε ότι μελλοντικά οι οικονομίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περισσότερες κρίσεις απ’ ό,τι στο παρελθόν.

«Οι οικονομίες λοιπόν θα πρέπει να γίνουν πιο ανθεκτικές σε αρνητικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα κλιματικές διαταραχές, μεταναστευτικές κρίσεις, γεωπολιτικές εντάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις χρέους και περαιτέρω επιβάρυνση των επόμενων γενεών. Η ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των ατόμων μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και στον μετριασμό του κινδύνου και των επιπτώσεων μελλοντικών χρηματοπιστωτικών κρίσεων, καθιστώντας τα νοικοκυριά πιο ανθεκτικά στους κλυδωνισμούς. Ο τρόπος με τον οποίο τα άτομα αντιμετωπίζουν την πρόσθετη οικονομική πίεση κατά τη διάρκεια μιας κρίσης εξαρτάται από το πόσο καλά κατανοούν οικονομικές έννοιες, όπως η συσσώρευση χρέους και η διαφοροποίηση του κινδύνου.

Η χρηματοοικονομική παιδεία διαδραματίζει, επομένως, σημαντικό ρόλο προκειμένου τα άτομα να μη βρεθούν απροετοίμαστα σε δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και να έχουν τα εφόδια να ανταπεξέλθουν σε μακροοικονομικούς κλυδωνισμούς», τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.