Ζαχάροβα: Ντοκουμέντα για μυστικά βιολογικά προγράματα των ΗΠΑ σε Ουκρανία


«Παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα», κατήγγειλε η Μαρία Ζαχάροβα έπειτα από έρευνα σε αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία.

Σχολιάζοντας δηλώσεις της τρίτης τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, Βικτόρια Νούλαντ για τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον σε περίπτωση που η Ρωσία καταλάβει εργαστήρια έρευνας για βιολογικά όπλα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η Νούλαντ «επιβεβαίωσε την ύπαρξη όχι μόνο των εν λόγω εργαστηρίων, αλλά, όπως τα αποκαλούν στην πραγματικότητα, ερευνητικά. Και είπε μια αξιοσημείωτη φράση – δηλαδή το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, που χρειαζόταν και τώρα έχουμε – ότι (οι ΗΠΑ) έκαναν τα πάντα για να μην καταλήξουν αυτά τα υλικά στα χέρια της Ρωσίας. Δεν χρειάζεται να μαντέψουμε τι είδους υλικά είναι αυτά, δεν υπάρχει τίποτα να μαντέψουμε πια εν προκειμένω. Αυτά είναι τα υλικά που αποδεικνύουν την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε ουκρανικό έδαφος», όπως είπε η Ζαχάροβα.

Νωρίτερα, η Νούλαντ είπε ότι η Ουκρανία διαθέτει εγκαταστάσεις όπου διεξάγονταν βιολογικές έρευνες και η Ουάσιγκτον προσπαθούσε για να μην τις αφήσει να πέσουν στις Ρωσικές δυνάμεις.

Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν μυστικά βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία και απαίτησε να αποκαλύψει η Ουάσιγκτον όλα όσα κάνει. Πρόσθεσε ότι έχει δει ντοκουμέντα που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της ότι οι Αμερικανοί έχουν στοιχεία βιολογικών όπλων κοντά στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας. Υποστήριξε ακόμη ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει άμεση εμπλοκή στα προγράμματα αυτά.

Η Ζαχάροβα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ότι η Ρωσία πρότεινε συνεργασία στις ΗΠΑ αναφορικά με τα βιολογικά πειράματα, «αλλά τα εργαστήριά τους σε μετασοβιετικά εδάφη καλύπτονται από πέπλο απορρήτου και δημιουργήθηκαν για να αναπτύξουν πρόσθετες προκλήσεις και απειλές στη Ρωσία».

«Ήμασταν έτοιμοι να στείλουμε ειδικούς και αντιπροσωπείες που αποτελούνταν από εκπροσώπους διαφόρων φορέων. Όλα αυτά ήταν καλυμμένα με μυστήριο, όλα αυτά ήταν απόρρητα. Φυσικά, αυτό δεν συνεπαγόταν καμία συνεργασία από την πλευρά τους, (…) γιατί όλα αυτά δεν στόχευαν στην ανάπτυξη απαντήσεων σε νέες προκλήσεις και απειλές, αλλά στη δημιουργία νέων προκλήσεων και απειλών απευθείας εναντίον της χώρας μας και του πληθυσμού μας», ισχυρίστηκε η Ζαχάροβα.

«Αν δεν σταματήσει αυτό τώρα, στο μέλλον όλα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο και (…) θα τεθούν εκτός ελέγχου αποκλειστικά από εκείνες τις εξτρεμιστικές δυνάμεις που ουσιαστικά, κατά τη γνώμη μου, ούτε οι ίδιες θα μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο, για να μην πω από κανέναν άλλο», πρόσθεσε.

militaire.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

1 σχόλιο:

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.