Χωρίς πρόοδο οι διαπραγματεύσεις στην Αττάλεια



«Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν δεσμεύτηκε για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από και προς τη Μαριούπολη», υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

«Ζητήσαμε κατάπαυση πυρός 24 ωρών, αλλά δεν κάναμε καμία πρόοδο ούτε σε αυτό».

«Άλλοι αποφασίζουν στη Ρωσία», πρόσθεσε - αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο Πούτιν κι υπενθυμίζοντας το αίτημα του Κιέβου για απευθείας συνομιλίες των δύο προέδρων.
«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας στην Ουκρανία για να βρούμε μια λύση στα ανθρωπιστικά προβλήματα. Θα ξανασυναντηθούμε στον βαθμό που υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί κάποια λύση». 

Στόχος μας να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία, να σταματήσουμε την οδύνη των Ουκρανών πολιτών και να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας από τη ρωσική κατοχή», συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε πως διαπιστώθηκε πως από ουκρανικής πλευράς διατυπώνονται τα ίδια αιτήματα.

Για αυτά, ωστόσο, γίνονται διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία, υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν εναλλακτικές».

«Δυστυχώς επανειλημμένα οι εθνικιστές Ουκρανοί χρησιμοποιούν ως ασπίδα τους αμάχους, γνωρίζουμε παράλληλα την προπαγάνδα στα δυτικά ΜΜΕ».

Η Ρωσία έχει ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, αλλά αυτοί που τους ελέγχουν δεν αφήνουν τους αμάχους να εκκενώσουν τις πόλεις, υποστήριξε:

«Συζητήσαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τους αμάχους. Αν και τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν, επιβεβαιώνω ότι η ρωσική πλευρά έχει προτείνει να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Το πώς θα λειτουργήσουν όμως εξαρτάται από αυτούς που ελέγχουν αυτές τις περιοχές».

O Ρώσος ΥΠΕΞ επισήμανε ακόμη πως η Μόσχα έχει κάνει απτές προτάσεις, στις οποίες περιμένει τις απαντήσεις της Ουκρανίας, ενώ σημείωσε πως ο Πούτιν θα είναι παρών όταν υπάρξει μια σοβαρή βάση διαπραγμάτευσης».

Τι είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ για το μαιευτήριο στη Μαριούπολη
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορείται για θηριωδίες που δεν διέπραξε», υποστήριξε ο Σεργκέι Λαβρόφ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Το μαιευτήριο είχε καταληφθεί από δυνάμεις των Ουκρανών εθνικιστών», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και σε αντίστοιχα περιστατικά τα οποία απέδωσε σε προπαγάνδα των Ουκρανών που αναπαράγεται από τα ΜΜΕ.

«Η Ουκρανία εξελίχθηκε σε ένα δυτικό φερέφωνο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.