Στη Γερμανία δεν συμμερίζονται τη θέση Μητσοτάκη για τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση


Την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις αντίθετες φωνές και στο κόμμα του, υπερασπίστηκε την πράσινη ενέργεια και το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος. Αρνήθηκε μάλιστα πως οι τιμές ενέργειας είναι υψηλές λόγω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

«Σταματήστε να αναπαράγετε αυτή την πιπίλα», είπε μάλιστα με το γνωστό του ύφος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στην ουσία και κατηγόρησε πως είναι «άσχετος» με τα θέματα της αγοράς ενέργειας…

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΟΠΛΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ  ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΔΩ!!!

Μιλώντας στο γερμανικό ZDF η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ η οποία μάλιστα είναι και «Πράσινη» δήλωσε πως «πιστεύει ότι μια μεταγενέστερη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα στη Γερμανία είναι δυνατή ενόψει πιθανής συμφόρησης στον ενεργειακό εφοδιασμό λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία»

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε και εμείς για αυτόν τον πόλεμο από τον κ. Πούτιν», είπε η πράσινη υπουργός το βράδυ της Κυριακής στο πρόγραμμα ZDF όταν ρωτήθηκε εάν οι Πράσινοι θα έπρεπε τώρα να αναβάλουν την έξοδο από το κάρβουνο για να συμπληρώσει:

Η αλληλεγγύη της Γερμανίας με την Ουκρανία «θα έχει επίσης ένα τίμημα για εμάς εδώ, οικονομικό», επιβεβαίωσε η Μπέρμποκ. «Αλλά είναι σωστό να πληρώσουμε αυτό το τίμημα. Γιατί αυτό το τίμημα δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία».

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Κυριακή, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Δράσης Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερου χρόνου λειτουργίας για σταθμούς άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.