Κάιρο: Τριμερής Αιγύπτου, Ισραήλ και ΗΑΕ για θέματα ασφάλειας


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, μετέβη την Δευτέρα στην Αίγυπτο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλ Σίσι και τον διάδοχο του Αμπού Ντάμπι  Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στις πυρηνικές συνομιλίες για το Ιράν  που διεξάγονται στη Βιέννη.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από μια εβδομάδα Ισραήλ και Αίγυπτος  συμφώνησαν για την επέκταση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκαινιαστεί ένα νέο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προς την πόλη Σαρμ ελ Σέιχ.

Σημειώνεται ότι μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Μπένετ στην Αίγυπτο τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε ότι οι ηγέτες «συζήτησαν μια σειρά θεμάτων στην πολιτική, ασφάλεια, οικονομία και τρόπους εμβάθυνσης των δεσμών και ενίσχυσης των συμφερόντων των  δύο χωρών.

«Το Ισραήλ ανοίγεται προς τις χώρες της περιοχής και η βάση αυτής της μακροχρόνιας αναγνώρισης είναι η ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου.

Επομένως, και από τις δύο πλευρές, πρέπει να επενδύσουμε στην ενίσχυση αυτής της σχέσης και το κάνουμε σήμερα», είπε ο Μπένετ.

Όπως σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ινδία στις αρχές Απριλίου, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντα Μόντι.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.