Η Κύπρος συζητά να ακυρώσει την απόφαση για την απαγόρευση των ρωσικών πτήσεων



Η Κύπρος, εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την αναστολή των ρωσικών πτήσεων με βάση τα όσα διεμήνυσε ο Κύπριος υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΕ να κλείσει ο εναέριος χώρος για τις ρωσικές πτήσεις, στο πλαίσιο των περιορισμών που έχει επιβάλει στη Μόσχα εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι στο προσεχές μέλλον, η χώρα αναμένεται να συζητήσει την πιθανότητα να βρεθεί μία λύση για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, θα πρέπει να διεξαχθεί μία συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, αλλά τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, για το τι μέλλει γενέσθαι με τον εναέριο χώρο για τα ρωσικά αεροσκάφη.

Κατ' όπιν αυτού, αναμένεται να ληφθούν και αποφάσεις σχετικά με την απαγόρευση πτήσεων για τη Ρωσία.

Η Κύπρος έχει 50.000 μόνιμους Ρώσους κατοίκους, με τους 40.000 να ζουν στην δεύτερη μεγαλύτερη κυπριακή πόλη, της Λεμεσού.

Επειδή οι άνθρωποι αυτοί απαγορεύεται να φύγουν από την Κύπρο με απευθείας πτήση προς την Ρωσία τους κόβεται κάθε επικοινωνία με την χώρα τους.

Ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη που είναι ανοιχτά δεν μπορούν να πάνε αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα πρέπει να πηγαίνουν στο Ισραήλ στην καλύτερη περίπτωση ή σε άλλες αραβικές χώρες που θα προσθέσει στο ταξίδι τους μαζί με τις ανταποκρίσεις χρόνο και κόστος.

Αυτό δεν αναμένεται να συμβεί στο απώτερο μέλλον, αναμένεται να συμβεί άμεσα εντός του Μαρτίου και επιβάλλεται η επανεξέταση και η αλλαγή της απόφασης γιατί σε διαφορετική περίπτωση εκτός από τις απώλειες που θα υποστεί στον τουρισμό η Κύπρος θα υπάρξουν τεράστιες απώλειες σε ρωσικά κεφάλαια που θα φύγουν από τις κυπριακές τράπεζες.
pronews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.