Φωκίδα: Πολίτες αντιδρούν για το ακριβό ρεύμα


Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στον νομό Φωκίδας, έπειτα από πρωτοβουλία κατοίκου της Άμφισσας να δημιουργήσει κίνηση πολιτών και να  ζητήσει  ενημέρωση από τον δήμο Δελφών για χρήματα τα οποία λαμβάνονται ως αντισταθμιστικά από μεγάλα έργα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και οι ανεμογεννήτριες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακριβό ρεύμα και το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πρωτοβουλία ή βοήθεια από τον Δήμο Δελφών, έγιναν η αφορμή προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα λύσεις.

Η συγκεκριμένη κίνηση πολιτών ισχυρίζεται πως «ο Δήμος Δελφών λαμβάνει χρήματα ως αντισταθμιστικά για τις ανεμογεννήτριες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή αλλά και για άλλα μεγάλα έργα». Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της κίνησης αυτής σε συνέντευξή του στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, «Γαλαξίας FM», «τα χρήματα των αντισταθμιστικών θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα βοηθώντας  κατοίκους της περιοχής, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στο να αντιμετωπίσουν αυτή την ενεργειακή κρίση».

zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.